|

Almanların gözdesi Mesut

Real Madrid forması giyen gurbetçi oyuncu, Alman taraftarların oylarıyla ''Yılın milli oyuncusu'' seçildiği ankette Lazio''da forma giyen Klose ikinci, Dortmund''ta oynayan Reus üçüncü oldu

.
00:00 - 10/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:27 - 10/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Almanların gözdesi Mesut
Almanların gözdesi Mesut

İspanya''nın Real Madrid Kulübü''nde forma giyen Mesut Özil, Almanya''da yılın milli oyuncusu seçildi. Real Madrid ve Alman Milli Takımı''nın orta sahasındaki başarılı ismi Mesut, milli takım fan kulüp üyelerinin oylarıyla bir kez daha ''Yılın milli takım oyuncusu'' seçildi. Türk asıllı oyuncu oyların yüzde 32.49''unu aldı. İtalya''nın Lazio takımında top koşturan Miroslav Klose yüzde 13.89''la ikinci, Borussia Dortmund''un genç yıldızı Marco Reus yüzde 13.1''lik oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. Taraftarlar ''En güzel milli takım golü'' olarak Miroslav Klose''nin İsveç ile oynanan Dünya Kupası grup eleme maçında skoru 2-0''a yükselten golünü seçti. 16 Ekim''deki maç 4-4 sona ermiş ve çok konuşulmuştu. Geçen yılki 14 milli maçın 13''ünde oynayan Mesut Özil, Messi''nin birinci olduğu ''Dünyada Yılın Futbolcusu'' yarışmasında da 14''üncülükle en iyi Alman oyuncu oldu. Orta sahanın yıldız ismi, 1089 dakikayla 2012''de en uzun süre oyunda kalan milli oldu. Mesut, 2012''de rakip fileleri 6 kez havalandırarak kendi rekorunu geliştirirken, 6 golün de pasını verdi. Başarılı oyuncu ödülünü, Alman milli takımının 26 Mart''ta Nürnberg''de Kazakistan ile yapacağı Dünya Kupası grup eleme maçında alacak. 19 bin 505 oyun kullanıldığı yarışmaya 2012''de en az 7 milli maçta forma giyen 17 Alman oyuncu katıldı. Mesut 2011''de de aynı ödüle layık görülmüştü.

Nuri Şahin''e çifte kıskaç

Sezon başında Real Madrid''ten Liverpool''a kiralık giden ve İngiltere Premier Ligi''nde sadece 7 maçta forma giyen Nuri Şahin, Avrupa''nın dev kulüplerinin kıskacında. İtalyan ve İngiliz basınındaki haberlerde Ada''da kiralık olarak forma giyen milli futbolcumuz için İtalya''dan Inter ve Milan karşı karşıya geldi. Alman basınında çıkan haberlerde ise genç futbolcunun eski takımı Borussia Dortmund''un Nuri''yi tekrardan renklerine katmak istediği vurgulandı.

Gaziantepspor''a bir orta saha bir de forvet

Gaziantepspor, Litvanyalı Darvydas Sernas ve Brezilyalı Wilton Figueiredo''yu renklerine bağlayarak kadrosunu güçlendirdi. Sağlık kontrolünden geçen iki oyuncu, daha sonra yeni takımlarıyla ilk antrenmanlarına çıktı. 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Wilton Figueiredo, orta saha ve forvet bölgelerinde görev yapıyor. 29 yaşındaki Litvanyalı Darvydas Sernas ise forvet mevkiinde forma giyiyor.


11 yıl önce