|

Almanya mesut

Avustralya karşısında alınan 4-0'lık galibiyet tüm ülkeyi sevince boğdu. Alman basını, takımın futbolunu överken Türk kökenli oyuncu Mesut Özil'i de göklere çıkardı. B.Z Gazetesi “Sihirli ayak Mesut”, Kicker “Mesut iyi bir şov sergiledi, eksik kalan tek şey bir goldü” diye yazdı

00:00 - 15/06/2010 Tuesday
Güncelleme: 01:05 - 15/06/2010 Tuesday
Yeni Şafak
Almanya mesut
Almanya mesut

Alman Mili Takımının Dünya Kupasında Avustralya karşısında oynadığı futbolu öven Alman basını, takımın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in futboluna da ayrı parantez açtı. Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi, “Yeniden geldik” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Mesut ile ilgili, “Mesut Özil oyun kurucu, sihirli ayak ve ritmi belirleyen oyuncu. Kale önünde henüz şanssız ve biraz da gevşek. Umarız, gördüğü sarı karttan dolayı daha sonra pişman olmaz” şeklinde yorumda bulundu. Spor dergisi Kicker, “Özil ile oyun hamlesi çok güçlü” şeklindeki başlıkla verdiği haberde, “Mesut Özil iyi bir şov sergiledi. Eksik kalan tek şey bir goldü” ifadesini kullandı. Bild, Die Welt ve Berliner Morgenpost gazeteleri de birinci sayfadan verdikleri haberlerde, Alman Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nın ilk karşılaşmasında rüya gibi bir başlangıç yaptığı yorumunda bulundu.

Berliner Kurier gazetesi de “Sihirli aslanlar” başlığıyla duyurduğu haberde, tüm milli takım oyuncularının, oynadıkları futboldan memnun olduğunu, sadece genç takım kaptanı Philipp Lahm'ın, başlangıçta şanslı olduklarını belirterek, gevşememeleri gerektiği yönünde uyarıda bulunduğunu yazdı.


Sonuç endişe verici ama futbol değil

Dünya Kupası grup ilk maçında ABD ile berabere kalan İngiltere'de teknik direktör Fabio Capello, beraberliğin sorumlusu kendisi olmadığını, gelecek için endişe duymadığını kaydetti. ABD karşısında güzel oynadıklarını belirten İtalyan teknik adam, "Bana göre en önemli şey takım ruhu ve oyuncuların fiziksel kondisyonlarıydı. 7-8 tane pozisyon elde ettik. Bunlar yeterli olmadı ve gol atamadığımız için de kazanamadık" değerlendirmesini yaptı. Wright-Phillips ve Heskey ile iki net pozisyondan yararlanamadıklarını kaydeden Capello, 'Sonuçtan dolayı endişe duydum çünkü yine bu şekilde puan kaybedilebilir' dedi.



14 years ago