|

Almanya Türk hocayı konuşuyor

Türk antrenör Volkan Uluç'un çalıştırdığı Almanya 4. lig takımı Carl Zeiss Jena'nın, Bundesliga devi Hamburg'u kupadan elemesi ülke basınında büyük yankı uyandırdı.

Yeni Şafak
15:03 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 10/08/2015 Pazartesi
Diğer

Türk teknik direktör Volkan Uluç'un takımı Carl Zeiss Jena, Almanya Kupası'nda büyük bir sürprize imza attı.



AMK Spor'un haberine göre, 45 yaşındaki Türk antrenörün çalıştırdığı 4. lig takımı Carl Zeiss Jena, efsane Bundesliga takımı Hamburg'u kupadan eledi.



Maçın önemli anları

Uluç'un dinamik takımı, 15. dakikada Gerlach'ın 34 metreden çektiği şutla öne geçti. Eski milli kaleci Adler bu golde çaresiz kaldı..


Yıldız dolu takım olan Hamburg 48. dakikada Ivice Olic ile beraberliği sağladı. Ancak Jena bırakmadı, 58. dakikada Jovanovic ile bir kez daha öne geçti. Tam maç böyle bitecek derken, Hamburg uzatmalarda Gregoritsch ile yeniden eşitliği sağladı.



Volkan Uluç, yaptığı taktik değişikliklerle yeniden saha içinde üstünlüğü sağladı. 19 yaşındaki Pieles, uzatmalardan önce girdiği maçta, takımını bir üst tura taşıyan ve Hamburg'u bitiren golü attı. 106. dakikada Jena'yı 3-2 öne geçiren Pieles, Almanya tarihinde de bir ilke daha imza atmış oldu. Bu zafer, Alman basınında geniş yer buldu.



Bild Gazetesi tam sayfa haber yaptı. Carl Zeiss Jena ve hoca Volkan Uluç, tüm haber bültenlerinde ilk sırada yer buldu. Bild Gazetesi, “Uluç hoca, zafere giden değişiklikleri tam zamanında yaptı" başlığını attı.



#Volkan Uluç
#hamburg
#almanya kupası
#Carl Zeiss Jena
9 yıl önce