|

Almanya'nın gözdesi Türk Milli Takımı'nı seçtiğini açıkladı

Almanya Milli Takımı'nın yakın ilgi gösterdiği 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Özcan, milli takım tercihini yaptı. Özcan, bundan böyle Türk Milli Takımı için mücadele edecek.

16:55 - 25/03/2022 Cuma
Güncelleme: 18:01 - 25/03/2022 Cuma
Yeni Şafak
Salih Özcan genç takımlarda Almanya forması giymişti.
Salih Özcan genç takımlarda Almanya forması giymişti.

A Milli Takımımız, Almanya ile girdiği Salih Özcan rekabetini kazandı.

Son günlerde adı Almanya ve Türk Milli takımı için geçen Salih Özcan, merak edilen kararını duyurdu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu milli takım tercihini Ay-Yıldızlı formadan yana kullandı.

Salih Özcan, Almanya Bundesliga ekiplerinden Köln'de forma giyiyor. Bu sezon takımıyla 28 resmi maça çıkan oyuncu 2 gol atarken 1 de asist yaptı. Defansif özellikleri kuvvetli bir orta saha oyuncusu olan Özcan'ın tercihi öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile görüştüğü ve fikir aldığı belirtildi.

  • Öte yandan 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun İtalya maçının kadrosuna alındığı ve hazırlık maçında forma giyeceği açıklandı.
Salih Özcan'ın açıklamaları şöyle;
  • "Hem Stefan Kuntz hem de Hansi Flick ile yoğun ve duygusal konuşmalarımız oldu. Her iki milli takım görevlileri beni gerçekten iyi karşıladılar. Stefan Kuntz ile U21 Avrupa Şampiyonası'nı kazandık, bu süreçte bana yaklaşımı, Türkiye Milli Takımı hakkındaki projeleri ve düşünceleri kararımı olumlu etkiledi diyebilirim. Hansi Flick ile de olumlu görüşmelerimiz oldu ama nihayetinde ailem ile aldığımız ortak kararı kendilerine ilettim, saygı ile karşıladılar. Sonuçta karar vermek zorundaydım ve bu kararıma herkesin saygı göstereceğine inanıyorum"
#Almanya
#Türkiye
#Salih Özcan
2 yıl önce