|

Alonso için servet

F.Bahçe'nin kadrosuna katmak için uzun süredir girişimlerde bulunduğu Liverpool'un İspanyol yıldızı Alonso için pazarlıkların kıran kırana geçtiği ileri sürülürken İngiliz kulübünün 20 milyon euro bonservis ücretinde ısrar ettiği iddia edildi. Bu transfer için Aragones'in de devrede olduğu belirtildi.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 3/08/2008 Pazar
Güncelleme: 00:54 - 3/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Alonso için servet
Alonso için servet

Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak için uzun süredir girişimlerde bulunduğu Liverpool'un İspanyol yıldızı Xabi Alonso için 16 milyon euroyu gözden çıkardığı, ancak İngiliz ekibinin 20 milyon euro bonservis bedelinde ısrar ettiği iddia ediliyor. İngiliz gazetesi Daily Mail'in İnternet sitesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli ekibin İspanyol orta saha oyuncusu Xabi Alonso için Liverpool'a 13 milyon pound (yaklaşık 16 milyon euro) önerdiği iddia edildi. Haberde, İspanya Milli Takımı ile EURO 2008'de Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in de vatandaşı golcü oyuncu Daniel Güiza gibi Xabi Alonso'yu da İstanbul'a getirmek istediği belirtildi.


ANLAŞMAYA VARILAN COLSA BEKLEMEDE

Haberde ayrıca, Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızın transferi için yaptığı 16 milyon euroluk öneriye karşın Liverpool'un 16 milyon 500 bin paund (yaklaşık 20 milyon euro) ısrar ettiği aktarıldı. Xabi Alonso'nun Liverpool'dan ayrılmak istemediği, ancak İngiliz ekibinin Robbie Keane ve Garet Barry transferleri nedeniyle kaynak sağlamak için Alonso'yu satmakta ısrarcı olduğu da haberde yer aldı. Alonso cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, transferdeki olumsuzlukları da göz önünde tutan sarı-lacivertliler, yine bir süredir girişimlerde bulunduğu ve prensipte anlaşmaya vardığı Racing Santarder'in orta saha oyuncusu Gonzalo Colsa'yı da beklemede tutuyor. Bu iki oyuncudan birinin önümüzdeki hafta F.Bahçeli olması bekleniyor.


Bitmesi an meselesi

F.Bahçe'nin Aurelio'nun yerine kadroya katmaya çalıştığı bir numaralı adaylardan Alonso'nun transferinin bitmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor. İspanyol oyuncunun transferiyle teknik direktör Aragones de yakından ilgileniyor.


16 yıl önce