|

Altay'da İbrahim Akın krizi

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da futbolu bıraktıktan sonra altyapı direktörlüğü görevine getirilen İbrahim Akın, yönetim kurulu kararıyla 1.5 ay önce görevinden uzaklaştırıldığını dün tesadüfen karşısına çıkan bir belge ile öğrendiğini söyledi.

11:31 - 8/01/2021 الجمعة
Güncelleme: 11:42 - 8/01/2021 الجمعة
DHA
İbrahim Akın
İbrahim Akın

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'da İbrahim Akın krizi yaşanıyor. 1.5 ay önce görevden uzaklaştırıldığını dün öğrendiğini ifade eden Akın, "Maalesef Altay Yönetim Kurulu, bu kararlarını benimle paylaşma gereği bile duymadı" dedi. İbrahim Akın, "6 ay önce yetkili bir yönetici tarafından tesislere davet edildim ve tarafıma sportif direktörlük görevi teklif edildi. Teklife evet cevabı vererek görev günümü beklemeye başladım. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen herhangi bir yetkili benimle iletişime geçmedi" şeklinde konuştu.

"Zarar gelmesin diye sustum"
Kulübe şampiyonluk yolunda zarar vermemek adına sustuğunu ifade eden Akın, "Formasını giydiğim sürece sahada terimin son damlasına kadar akıttığım, birçok başarısında pay sahibi olduğum, çocukluk, gençlik ve yetişkinliğimin geçtiği ve yuvam olarak gördüğüm Büyük Altay'da karşı karşıya kaldığım bu tutum ve davranışlar bende tarifi zor bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Hayatımın her döneminde bu kutsal formayı giymiş olmanın onuru ve gururunu yaşayacağım" dedi.

Altay altyapısından yetişen İbrahim Akın, futbolu bırakmadan önce geri döndüğü İzmir ekibiyle 3'üncü Lig ve 2'nci Lig'de iki kupa kaldırmıştı.
  • "Bir senedir kulübe gelmedi"
  • Altay yönetimi ise İbrahim Akın'ın 1 yıldır kulübe uğramadığını iddia etti. Siyah-beyazlıların açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "İbrahim Akın'a hiçbir şekilde kulübümüz ve yönetim kurulumuz tarafından bir evrak verilmediğini, böyle bir evrakın olmadığını, İbrahim Akın'ın yönetim kurulumuz ve başkanımız dahil kimseyle görüşmediğini, üstelik bir senedir de kulübe gelmediğini dile getirmek istiyoruz. Pandemi sebebiyle futbol altyapı takımlarımızın bir süredir faaliyetlerini durdurduğunu, kendisinin buna rağmen konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak için dahi kulübe gelmediğini de belirtmek istiyoruz. Bu dönemde birlik ve beraberliğimizin bozulmaması gerektiğini Büyük Altay camiasına hatırlatmak istiyoruz."


#İbrahim Akın
#Altay
٪d سنوات قبل