|

Altın adam

Gürcistan'daki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül'ün ardından Rıza Kayaalp de altın madalya alarak 3. kez bayrağımızı göndere çektirdi. qSPOR

.
00:00 - 24/03/2013 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Altın adam
Altın adam

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalya kazandı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da devam eden şampiyonada, grekoromen stil 120 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, finalde Ukraynalı Yevhenii Orbov'u 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. İlk devrede rakibine ihtar verdirerek öne geçen Kayaalp, ikinci periyotu da 1-0 alarak minderden 2-0 galip ayrılarak grekoremen stilde ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı. Rıza Kayalp, bu sonuçla kariyerinde 3. kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

GÜRCÜ RAKİBİNİ TUŞLA GEÇTİ

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize tek bronz madalya kazandıran milli güreşçimiz, final öncesinde yarı finalde Gürcistan'dan Guram Pherselidze'yi tuşla, çeyrek finalde ise Belarus'tan Loseb Chugoshvili'yi 2-0 mağlup etmişti. Rıza Kayaalp, ilk turda da Azeri Radomir Petkovich engeleni 2-0 ile rahat bir şekilde aşmıştı.

FATİH VE CENK'TEN BRONZ

55 kiloda mücadele eden Fatih Üçüncü ise ülkemize bronz madalya kazandırdı. Fatih Üçüncü, Moldova'dan Victor Ciobanu'yu 2-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 96

kiloda Cenk İldem ise, Azeri Shalva Gadabad-ze'yi 2-1 galip ayrıldı ve ülkemize 2. bronz madalyayı kazandırdı. 60 kiloda Rahman Bilici ise birinci turdan ileriye gidemedi.

3 İSİM DAHA MİNDERDE

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bugün 3 Türk güreşçi mindere çıkacak. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da devam eden şampiyonada bugün üç sıklette Türk güreşçiler madalya arayacak. Grekoromen stil 66 kiloda Atakan Yüksel, İsveç'ten Sharur Vardanyan ile 1. tur mücadelesi verecek. Türk sporculardan Selçuk Çebi, 84 kiloda Belarus'tan Javid Hamzatau, Şeref Tüfenk ise 74 kiloda Slovak Vojtech Jakus ile güreşecek.

11 yıl önce