|

Altın adam Taha Akgül

Finlandiya'da süren Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz tüm rakiplerini sayı dahi vermeden yenerek üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Soner Demirtaş ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı

.
00:00 - 4/04/2014 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 4/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Altın adam Taha Akgül
Altın adam Taha Akgül

Finlandiya'da devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Soner Demirtaş ise Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen şampiyonanın üçüncü gününde 2012 ve 2013 yıllarında 2 Avrupa şampiyonluğu bulunan 125 kiloda Taha Akgül maçlarına fırtına gibi başladı ve hiç bir rakibine puan vermeden finale çıktı. 3. kez Avrupa şampiyonluğu isteyen Akgül, 1. tur ilk maçında Ermenistanlı Andranik Galstyan ile karşılaştı. 10-0'lık skor yakalayan Taha, rakibini teknik üstünlükle yendi. Milli güreşçimiz çeyrek finalde Belaruslu Vadzim Shvedau'yu 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde de fırtına gibi esen Taha Akgül, Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyi karşında da 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazanarak finale çıktı. Sporcumuz, finalde Rus Alan Anatolevitch Kugaev ile karşılaştı. Son iki Avrupa şampiyonu Taha Akgül, Alan karşısında maça fırtına gibi başladı. Rus rakibine nefes aldırmayan Akgül peş peşe denediği tekniklerle maçı 10-0 teknik üstünlükle kazanark adını üçüncü defa Avrupa şampiyonasına yazdırdı.

Hafize Şahin'in gözü 2016 Olimpiyatları'nda

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Hafize Şahin, Türk kadın güreş tarihinde finale çıktıkları için gurur yaşıyor. Şahin, aynı başarıyı 2016'da Brezilya'daki olimpiyatlarda göstermek istediklerini belirterek, 'Altın almayı isterdik, kısmet değilmiş. Türk kadın güreşinde ilk defa finale çıkmak bizim için büyük gurur oldu. 1998'den beri sadece 3 bronz madalyamız vardı. Bayan güreşinde yeni bir başlangıç yaptık' dedi.

Soner Demirtaş bronz kazandı

Dün mindere çıkan sporcularımızdan Soner Demirtaş ise bronz madalya kazandı. İsviçre'li Stefan Reıchmuth'u 10-0 teknik üstünlükle yenerek Avrupa üçüncüsü oldu. Kadınlarda ise 55 kiloda Bediha Gün, 3'lük maçında Kazak asıllı Rus İrina Ologonova'ya 7-0 yenilerek Avrupa 5.'si oldu.

Başbakan tebrik etti

İzleyicilerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağıyla minderde tur attıktan sonra secdeye giderek bayrağı öptü. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile gururlu şekilde poz veren Taha, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayıp tebrik ettiğini belirterek, 'Alnından öpüyorum' dedi. Rıza'yı (Kayaalp) sordu, çok heyecanlandım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dua edenim çoktu. Allah yardımcım oldu. İnşallah devamı Dünya şampiyonasında gelir. Bayrağımızı dalgalandırdığım ve tarihe geçtiğim için gururluyum' dedi.


10 yıl önce