|

Altını 'Çek'ip aldılar

Çek Krejcova Snowbord'da, Adam Zika ise Alp Disiplini'nde altın madalyaya uzandı. Erkekler Snowbord'da ise Alman Schad, Kuzey Kombine'de de Japon Shimizu birinci oldu.

Engin Albayrak
00:00 - 31/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:10 - 31/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Altını 'Çek'ip aldılar
Altını 'Çek'ip aldılar

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda Snowboard erkekler SBX kategorisinde, Alman sporcu Konstantin Schad altın madalya kazandı. 32 sporcunun yarıştığı finalde 260 puan toplayan Schad, altın madalyanın sahibi oldu. İtalyan Omar Visintin gümüş, Federico Raimo da bronz madalyaya ulaştı. Bayanlar SBX kategorisinde ise Çek Klara Koukalova altın madalya kazandı.16 sporcunun yarıştığı finallerde Fransız Claire Chapotot gümüş, Çek Martina Krejcova da bronz madalyanın sahibi oldu. Alp Disiplini erkekler Süper G kategorisinde, Çek Adam Zika 1.06,88'lik derecesiyle altın kazandı. İsveç'ten Carl Lind gümüş, Avusturya'dan Bernhard Graf da bronz madalyanın sahibi oldu. Kuzey kombinede, Japon sporcu Aguri Shimizu 250.0 puanla altın madalya kazandı. Polonyalı Tomasz Pochwala gümüş, İsviçreli Tommy Schmid de bronz madalyanın sahibi oldu. Türk sporcular ise başarılı olamadılar. Bayanlar curlingde Türkiye, Büyük Britanya'ya 10-3 yenildi.


Amerika'da bir Türk

ABD Erkek ve Bayan Buz Hokeyi Takımı'nın başında yönetici olarak Erzurum'a gelen Mehmet Fahri Paslı, ay-yıldızlı kolyesini boynundan hiç çıkarmıyor. Paslı, “Artık Türkiye'ye dönmek istiyorum. En büyük hedefim Türkiye'yi Buz Hokeyi'nde söz sahibi yapmak” dedi.


13 yıl önce