|

Alvarado Trabzonspor'da

Tabzonspor, Kosta Rikalı kaleci Esteban Alvarado ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni Şafak
17:22 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 17:27 - 7/08/2015 Cuma
IHA

İmza töreninde konuşan sportif direktör Süleyman Hurma, Hakan Arıkan'ın ayrılmasından sonra kaleci arayışında olduklarını ve bu arayışı Alvarado ile sonuçlandırdıklarını söyledi. Hurma, “Çok değerli kalecilerimiz var ancak daha iyi rekabet ortamı olması açısından iyi ve değerli bir kaleci aldığımızı düşünüyorum. Hayırlı olsun. Elimizdeki kalecilerle kalemiz çok daha sağlam olacak. Bu nedenle çok sevinçliyim. Takımımızı mutlaka takviye etmemiz lazım. Takıma gelecek oyuncuların da ciddi katkısı olması gerekir. Çünkü hedefimiz belli. Bu hedefe yürüyecek kadroyu kurmak kolay değil. Görüşmelerimiz olumlu olarak sürüyor. Mutlaka 3 tane iyi oyuncuyla kadromuzu takviye edeceğiz" dedi.



Süleyman Hurma, bir soru üzerine, “Transferlerdeki durumum Türkiye kamuoyunun önünde. Bugüne kadar çok şükür ciddi yanılgı içinde olmadım. Çalıştığım kulüpleri yanıltacak işler çıkartmadım. Beklentinin üzerine çıkan oyuncular transfer ettim. Siz de, taraftarlar da emin olsun, buraya gelecek oyuncuları tartışmak için imzanın atılmasını beklemek lazım. Bir oyuncu imza atmışsa hepimiz bilelim ki o oyuncu mutlaka Trabzonspor'a katkı sağlayacaktır. Hata herkes tabii ki yapabilir. Futbol marketini 24 senedir elinde tutan, bu işi bildiğine inanan, kulübü çok iyi tanıyan biri olarak Trabzonspor'un beklentilerine cevap vermeyecek oyuncu ne buraya alınır, yanlışlıkla alınsa bile ne bu takımda kalır" diye konuştu.



"BİR İKİ TAKVİYEYLE HEDEFE KOŞAN BİR TAKIM OLACAĞIZ"

"Çok büyük sirkülasyona gerek kalmadan bir iki takviyeyle hedefe koşan bir takım olacağız ve bunu herkese ispat edeceğiz" diyen Hurma, "Dün de takımımız hazır olmamasına rağmen en azından bir şablonun sinyallerini aldığımızı düşünüyorum. Bu takıma oyuncular da girecek. Merak etmeyin kulübümüz iyi yolda. İyiye giderken sancılarımız da oluyor. Sürekli her şeyi kamuoyu önünde konuşamıyoruz. Zaman zaman sıkıntıya düştüğümüz de oluyor. Ama onlara da göğüs germesini bileceğiz" şeklinde konuştu.



Bir grup taraftarın dün akşamki maçta yönetime ve kendisine tepki göstermesiyle ilgili soruya ise Hurma, “Bir kulüp, şirket, gazete, bir ailede eğer ortaya bir başarı koyacaksa bütün güçlerini maksimumda kullanma zorunluluğu var. Bunları kullanamıyorsa içeride ne olursa olsun kesinlikle arzu edilen seviyeye gelemeyecektir. Camiamızın, taraftarımızın bir bütünlük içinde olmasını arzu ederim. Ama üzülerek söylüyorum ki bunu tek başına sağlayacak bir gücüm ve etkim yok. Yapabileceğim tek şey onların bu düşüncelerini daha iyi takım ortaya çıkararak değiştirmeye gayret etmektir. Trabzon'da daha önce de çalıştım. Burada bana karşı tepki olmaz. Benim kim olduğumu buradaki insanlar biliyor. Geçmişte ne yaptığımı biliyorlar. Bugün de ne yaptığımı görecekler. Hiçbir gün hiçbir koşulda kendi taraftarımla karşı karşıya gelmeyi düşünmüyorum. Bütün gücümle Trabzonspor için en iyisini yapacağım. Giderken insanların gönlünde bir yer edinmek istiyorum. Bugün ne olduğu önemli değil nasıl gittiğim önemli. Kayseri'de de zorluklar yaşadım ama ayrılırken gitmesin diye yürüyüş yapıldı. İnşallah benzer şeyi burada da yaşamayı beceririm" ifadelerini kullandı.



ALVARADO: "REKABETE HAZIRIM"

Kendisini 2 yıllığına Trabzon'a bağlayan sözleşmeyi imzalayan Esteban Alvarado ise “Çok mutlu ve memnunum. Trabzon gibi büyük bir takıma geldiğim ve burada oynama fırsatını bulacağım için sevinçliyim. Çok zor olmadı bu kararı almam. Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu belki de Türkiye'nin en sadık taraftar grubuna sahip olduğunu okudum, gördüm. Trabzon'un beklentilerimi karşılayacak bir yer olduğunu düşünüyorum. Takıma katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Çok kaliteli bir kadro var. Ben de kendi bireysel performansımla takım yararına katkı vermek için buradayım. Rekabete hazır durumdayım. Elimizden gelen her şeyi yapıp hocanın tercihini beklemeye başlayacağım. Rekabete açık ve kararlı şekilde buraya geldiğimi söylemeliyim. Daha önce oynadığım takımlarda nasıl yarışmacı kimliğimle bulunuyorsam burada da aynısını yapacağım" dedi.



"HERKES HATA YAPABİLİR"

Esteban Alvarado, kaleci Onur'la rekabeti ve Onur'un dün akşamki maçta yaptığı hatayla turun kaybedilmesiyle ilgili soruya “Rekabete her zaman açığım ve bu rekabeti kabul ederek oynadım. Hep birinci kaleci olmaya çalıştım. Burada da değişmeyecektir. Çalışkan ve formayı almak için sonuna kadar mücadele eden bir yapıya sahibim. Türkiye liginde iyi kaleciler olduğunu biliyorum. Onur da büyük kaleci. Buraya büyük katkı sağlamış bir isim. Dünkü maça gelince; hepimiz insanız. Bu gerçeği unutmamamız lazım. Hatalar her zaman olacaktır. Ama bu hatalar neticesinde bütün olayı da bir kişiye yıkmak, tamamen yanlıştır. Bunlar futbolda oluyor ve olmaya devam edecektir. Hatalarla dolu bir oyun. Olayı Onur özelinde de daha fazla değerlendirmemek lazım. Takım oyunu bu. Genel hatlarıyla çok beğendiğim ve iyi bir kaleci. Birbirimizi daha yukarıya taşıyabileceğimiz ortamı yaratırsak, forma kimin hakkıysa alır diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.



Öte yandan Trabzonspor'un bonservisi elinde olan kaleci Esteban Alvarado'ya yıllık 550 bin euro garanti para ödeyeceği öğrenildi.



#Esteban Alvarado
#trabzonspor
#imza töreni
9 yıl önce