|

Amansız takipçi

Lig sonuncusu Eskişehirspor'a 89'daki gol ve 90'daki tehlike dışında pozisyon vermeyen siyah-beyazlılar, Atiba ve Gomez'in (2) golleriyle güle oynaya kazandı. Bir maçı da eksik Beşiktaş, İç sahada üst üste 6. galibiyetini aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2016 mardi
Güncelleme: 03:29 - 8/03/2016 mardi
Yeni Şafak

Süper Lig'de maç fazlasıyla lider olan F.Bahçe ile arasındaki puan farkını kapatmak isteyen Beşiktaş, sonuncu Eskişehir'i 3-1 yenerek takibini sürdürdü.



Oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş, üst üste bulduğu pozisyonlarla Eskişehir kalesinde gol aradı. Siyah-beyazlılar, ilk golü bulduktan sonra rakibin direnci düştü.



16. dakikada Olcay'ın rakiplerinden sıyrıldıktan sonra çektiği sert şut üst direkten geri döndü. 29'da Sosa'nın kullandığı kornerde öndirekte topu takip eden Atiba, kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 36'da Emre'den topu kapan Sosa, Quaresma'ya aktardı. Sağ kanatta topla ilerleyen Portekizli yıldızın nefis ortasını son haftaların suskun ismi Gomez aynı güzellikte kafayla filelere gönderdi: 2-0. 70'te baskı yaptığı Figueras'ın hatalı pasını yakalayan Gomez ceza sahasına girdikten sonra topu kalecinin yanından filelere gönderdi: 3-0. 89. dakikada Hadzic, düzgün bir plaseyle skoru belirledi: 3-1. 90'da ceza sahası içinde oluşan karambolde Meye'nin dokunduğu top, Beşiktaş kalesine yöneldi; Tolga çizgi üzerinde topu kontrol etti.







Gomez, Nouma ve Demba Ba'yı yakaladı


Mario Gomez, dün attığı iki golle bu sezon ligdeki 18. golünü kaydetti. 13 farklı maçta gol kaydeden Alman yıldız, bunların 5'inde iki gol birden atma başarısı gösterdi. Gomez, 18 golle Nouma ve Demba Ba'yı yakaladı ve ligde en çok gol atan yabancı oyuncu rekoruna ortak oldu. Alman yıldız, maç sonu gereksiz oluşturulan gerginlikten dert yandı: “Ertelemeyi kazandığımızda biz lideriz. Sadece F.Bahçe'ye 1 maç kaybettik. Bir anda gerginlik oluşturuldu. Ligi 10 puan farkla önde bitirmemizi beklemek pek gerçekçi olmuyor.”



Kahkaha atmaya gerek yok


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hata yapmadan doğru işler yapmaya çalıştıklarını söyledi; maç sonu kutlaması için "Bazen dışarıdan bazen içinden gülersin. Oyuncular ve taraftarlar istedi ben de onlarla beraber oldum" dedi.



Eskişehirspor maçı sonrası sahada oyuncularıyla galibiyeti kutlayarak alışılmışın dışında bir görüntü çizen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hata yapmadan doğru işler yapmaya çalıştıklarını söyledi. “Bazen dışarıdan bazen içinden gülersin. Kazanmak mutluluktur zaten. Bunu kahkaha atarak göstermek de gerekmez" diyen deneyimli teknik adam, "Paylaşmak isteyen taraftarlarla, oyuncularla o görüntü verdik. Orada olmasam da eserim oyuncular. Saha içinde oyuncular selamını yapınca, benim adıma, yönetim adına da selam göndermiş oluyor" diyerek, sevinç gösterilerine açıklık getirdi.



Az gol attıklarını ve son 2 dakikada rakibe 2 pozisyon verdiklerini belirten Güneş, "Daha hızlı ve daha tempolu olmaya çalışacağız. Galibiyetleri abartmadan, yolumuza devam edeceğiz” sözleriyle maçı değerlendirdi. Güneş, fikstür zorluğuna da değindi: “Hem kupa, hem lig maçları oynayarak gidiyorduk. Bu durum oyuncularımızın zaman zaman etkin oynamasını engelleyebiliyor. Rakiplerimizin çoğu 5 gün önce oynamışken, biz 3 gün ara bulduk. Bu hafta da erken oynayacağız. Artık her maç zor.”



Taraftar çağırdı, Güneş kırmadı






Maçın bitiş düdüğü sonrası teknik direktör Şenol Güneş soyunma odasına giderken taraftarlar, saha içinde galibiyeti kutlayan Beşiktaşlı futbolculardan hocayı tekrar sahaya getirmelerini istedi. Tribünler, “Tolga hocayı buraya getir' diye tempo tuttu. Kaptan Tolga da Güneş'i soyunma odasından alıp sahaya çıkardı. Tüm futbolcular ve Güneş, taraftarı selamladı; Olcay üçlü çektirdi.



Oğuzhan dalya yaptı





Beşiktaş'ta 4. sezonunu geçiren Oğuzhan Özyakup, dün siyah-beyazlı formayla 100. lig maçına çıktı. 2012-2013 sezonu öncesinde Arsenal'den alınan 23 yaşındaki yıldız, 100 maçta 16 gol attı, 19 asist yaptı.





#Süper Lig
#Eskişehirspor
#Beşiktaş
#Mario Gomez
il y a 8 ans