|

Ameliyata gerek yok 3 ay yoğun tedavi

Fransa’daki Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağının sıralama turlarında geçirdiği kaza nedeniyle belinde ve kalçasında 3 kırık meydana gelen milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu Türkiye'ye getirildi. Yapılan açıklamada, ameliyata gerek olmadığı, tedavi sürecinin 3 ayı bulmasının beklendiği ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:59 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu
Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu

Fransa’daki Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağındaki sıralama turlarında kaza yapan, bel ve kalçasında kırık bulunduğu tespit edilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İstanbul’a getirildi. Sofuoğlu, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın girişimlerinin ardından ambulans uçakla Fransa'dan yurda getirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki apronda ambulansa taşınan Sofuoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Radyoloji servisinde röntgeni çekilen Sofuoğlu’nun İspanya'nın Jerez kentinde 22 Ekim'de yapılacak etap yarışlarına yetiştirilmesi bekleniyor. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağında yarışan Sofuoğlu, başkent Paris yakınlarındaki Nevers Magny-Cours Pisti'ndeki sıralama turlarında kaza geçirmiş, bel ve kalçasında 3 kırık olduğu tespit edilmişti.

SOFUOĞLU, SPOR HAYATINA GERİ DÖNECEK

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Cinel ve Ortopedi Bölümü Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Erol tarafından yapılan açıklamada, Sofuoğlu'nun 3 farklı bölgesinde kırık olduğu ve ameliyat gerekmeden 3 aylık tedavi sürecinden geçeceği ifade edildi. Erol, yaptığı açıklamada, "Kırıklar ayrılmadığı için ameliyata gerek yok. 3 hafta kadar istirahat edecek. Altıncı hafta civarı da kendisini ayağa kaldıracağız. Öncelikli olarak destekle yürüyecek. Bir altı hafta sonra da desteksiz yürüteceğiz. Normal şartlarda bu tip kırıklar hasar bırakmaz. Kenan Sofuoğlu, spor hayatına geri dönecektir" dedi.

Erdoğan şifa diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçak ambulansla Türkiye'ye getirilen ve tedavisine başlanan Sofuoğlu'nu telefonla arayarak şifa diledi.

  • Mahias liderliğe yükseldi
  • Kenan Sofuoğlu'nun sakatlığı nedeniyle yarışamadığı Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 10. ayağını Kallio takımından Niki Tuuli kazandı. Yarışı, dördüncü sırada bitiren GRT Yamaha pilotu Lucas Mahias, puanını 154 puana çıkararak genel klasmanda Sofuoğlu'nu geçerek liderliğe yükseldi.
#Kenan Sofuoğl​u
#Recep Tayyip Erdoğan
#Fransa
7 yıl önce