|

'Amrabat konusu kapandı'

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Amrabat konusunun kendileri açısından kapandığını ve enerjilerine bu yönde harcamayacaklarını ifade etti. Hurma, spor basınına da seslenerek, Amrabat konusunu onlarında gündemlerinden çıkarmasını istedi.

Cihan
00:00 - 15/06/2012 Cuma
Güncelleme: 10:32 - 15/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
'Amrabat konusu kapandı'
'Amrabat konusu kapandı'

Transfer çalışmasında hızlı hareket eden Kayserispor, iki önemli ismi renklerine bağladı. Gurbetçi oyuncu Erdal Akdarı'nın transferinin ardından sarı - kırmızılı ekip, iki önemli oyuncuyu daha kadrosuna dahil ederek spor kamuoyunda gündeme geldi.

Kayserispor, Beşiktaş'ın eski golcü oyuncusu bobo ile 3 yıllık anlaşma imzalarken, kadrosuna Brezilyalı bir oyuncu daha kattı. Aynı zamanda Yunanistan vatandaşı olan Cleyton, Kayserispor ile her konuda anlaşarak sözleşmeye imza attı.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, gol bölgesi ve oyun kurucu olarak transfer ettikleri isimlerin önemli olduğunu dile getirdi. Hurma, Amrabat konusunda da artık konuşacak çok bir mesele bulunmadığını, bu konunun kapandığını ve enerjilerini bunun için harcamayacaklarını ifade etti.

Genel Menajer Süleyman Hurma, Süper Lig'de iddialı olmak için önemli oyuncular transfer ettiklerini belirterek, Bobo'nun Kayserispor'a için önemli katkı sağlayacak bir futbol olduğunu açıkladı. Kendisi ile uzun zamandır görüştüklerini ve 6 ay önce teklif götürdüklerini anımsatan Hurma, “O dönemde gelmek isteyen Bobo, bazı nedenlerden dolayı transferi gerçekleşememişti.” dedi.

Hurma, Bobo'nun geçte olsa transferinin gerçekleştiğini anlatarak, şu bilgileri verdi: “Güçlü bir kadro kurmak ve ligde iddialı bir ekip olmak istiyoruz. Yıllardır böyle. Ancak bu yıl önemli isimleri kadromuza katarak Kayserispor'un önemli başarılar elde etmesini istiyoruz. Bu doğrultuda yönetiminde yaptığı çalışma ile şuana kadar üç transfer gerçekleştirdik. Erdal Akdarı ve son olarak da Bobo ile Cleyton'u kadromuza dahil ettim. Önemli iki ismin Kayserispor'da olması başarının yakalanmasında etken olacak. Biz, Bobo'nun Kayserispor'da Gökhan Ünal ve Makakula gibi gol kralı olmasını istiyoruz. Bunu başaracağına da inanıyoruz.” dedi.

Süleyman Hurma, kendileri açısından Amrabat konusunun kapandığını ifade ederek, artık gündemlerinden bu oyuncunun transferi ile ilgili konuları çıkardıklarını belirtti. “Enerjimizi bu yönde harcayarak boşa vakit geçirmek istemiyoruz.” diyen Hurma, şöyle konuştu:

“Bence basın mensupları herkes gündeminden Amrabat konusunu çıkarmasını istiyoruz. Çünkü Amrabat bizim oyuncumuz. Sözleşmesi devam ediyor. Biz oyuncumuzu satmak istemediğimizi açıkladık. Bu konuda fazla sayıda açıklamamız da oldu. Birilerinin inadı uğruna kararlar alınmaz. Etik davranılmadığını düşünüyoruz. Sözleşmesi devam eden bir oyuncunun ayartılması doğru değil.

Biz Bobo transferinde, Mersin İdman Yurdu'nun sözleşmesi devam eden bir oyuncusunu almadık. Birkaç kulüple görüşmesi olan bir oyuncu ile sözleşme imzaladık. Bir futbolcuyu birkaç kulüp isteyebilir. Ama sonuçta futbolcu bir kulüp için karar verir. Amrabat ile Bobo olayının birbiriyle karıştırılmamasını istiyoruz.”


12 yıl önce