|

Ancelotti'nin yerine Zico

F.Bahçe'nin Sevilla zaferinin ardından, Zico'yla görüşen Brezilyalı gazeteci Duarte, galibiyetin perde arkasına dair ilginç açıklamalar yaptı. Duarte, Milan'ın gelecek sezon için Zico'yu istediği yönünde söylentiler bulunduğunu açıkladı.

00:00 - 8/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 8/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Ancelotti'nin yerine Zico
Ancelotti'nin yerine Zico

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla zaferinin ardından başkan Aziz Yıldırım'ın 'Bu ay sonuna kadar Zico ile devam konusunda anlaşacağız' açıklamalarının üzerinden 24 saat geçmeden Zico'nun sezon sonunda sarı-lacivertli kulüpten ayrılacağı iddiaları ortaya atıldı. The Guardian gazetesinin internet sitesinden yayınlanan “Football Weekly” adlı radyo programına katılan Brezilyalı gazeteci Fernando Duarte, F.Bahçe'nin Sevilla zaferinin perde arkasında yaşananlarla ilgili enteresan bilgiler verdi. Sevilla maçının ardından Zico ile yaptığı ilginç bir söyleşiden söz eden Duarte, Brezilyalı hocanın F.Bahçe ile sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini vurgulayarak, “F.Bahçe sözleşmeyi yenilemek istiyor ancak Zico biraz isteksiz davranıyor” dedikten sonra; Zico'nun gelecek sezon Milan'da Carlo Ancelotti'nin yerini alabileceğine ilişkin bir söylentinin ortalıkta dolaştığını söyledi.

Duarte, F.Bahçe'nin bu sezon lige çok fazla asılmayacağını düşündüğünü de ifade ederek, “Geçen sezon takımın 100. yılında şampiyon oldular ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne daha çok önem veriyorlar. Eğer finale yaklaşırlarsa, ligi G.Saray'a ikram edebilirler” diye konuştu. F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde gizli favori olduğunu belirten Brezilyalı gazeteci, “Müthiş bir mücadele ruhu var. Hiçbir takımın 'F.Bahçe çıktı' diye bayram edeceğini sanmıyorum” dedi. Zico'nun güzel futbol düşkünü olduğunu da belirten Duarte sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul'dayken yaptığımız görüşmede bana, 'Eğer sırf sonuç için oynamak istersem, inan bana, bunu yapabilirim. Ama beni asla bütün takımı savunmaya çekip, bekletirken göremezsin. Benim güzel futbola bağlılığım var,' demişti.” Duarte daha sonra, Sevilla zaferinin ertesi günü Zico'yla görüştüğünü belirterek, “Zico galibiyetten ötürü çok mutluydu. Uğura inanan bir insan olarak, benim İstanbul'daki çeyrek final maçına da gitmem gerektiğini söyledi” diye konuştu.


16 yıl önce