|

Andreas Cornelius Kopenhag'a transfer oldu

Trabzonspor'un 29 yaşındaki Danimarkalı golcü oyuncusu Andreas Cornelius eski takımı Kopenhag'a transfer oldu. Danimarka ekibi, Trabzonspor ile anlaşma sağlarken; Cornelius'un sağlık kontrollerinden geçmek için Kopenhag'a gittiği açıklandı.. Peki Andreas Cornelius kaç milyon euroya Kopenhag'a transfer olacak? Cornelius'un bonservis bedeli belli oldu mu? Trabzonspor Cornelius'un satışından ne kadar para kazanacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Haber Merkezi
08:00 - 31/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 08:52 - 31/08/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Andreas Cornelius, eski takımı Kopenhag'a transfer oluyor.
Andreas Cornelius, eski takımı Kopenhag'a transfer oluyor.

Transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da sürpriz bir ayrılık yaşandı. Şampiyonlar Ligi'ne veda eden bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Andreas Cornelius, eski kulübü Kopenhag'a geri döndü.

Andreas Cornelius'un bonservis bedeli belli oldu

BT Sport'un haberine göre Danimarka Ligi ekiplerinden Kopenhag, 6 milyon euro bonservis ücreti karşılığında Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı. Kopenhag'tan yapılan açıklamada oyuncunun sağlık kontrollerinden geçmek için Danimarka'ya gittiği açıklandı.

Kopenhag altyapısında yetişmişti

Kopenhag altyapısından yetişen Andreas Cornelius, 2013 yılında 8.7 milyon euro karşılığında Cardiff'e transfer olmuştu. Danimarkalı oyuncu daha sonra yeniden 3.5 milyon euro karşılığında Kopenhag'a geri dönmüştü. 2017 yılında 6 milyon euro karşılığında Atalanta'ya transfer olan Andreas Cornelius, toplamda 176 maçta Kopenhag forması giydi. 29 taşındaki oyuncu bu süreçte 61 gol ve 18 asistle oynadı.

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a elenmişti

Geride bıraktığımız sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi için play-off oynamaya hak kazanmıştı. Bu turda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile eşleşen bordo mavili takım, ilk maçta rakibine deplasmanda 2-1 kaybetmişti. İkinci maçta 0-0 berabere kalan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda etmişti.

Güncel piyasa değeri 9 milyon euro

  • Trabzonspor'un 10 Ağustos 2021 tarihinde Parma'dan 5.12 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Andreas Cornelius, toplamda 49 maçta bordo-mavili formayı giydi. 29 yaşındaki oyuncu bu karşılaşmalarda, 20 gol ve 6 asistle oynadı. Sözleşmesi 2025 yılında sona erecek olan Andreas Cornelius'un Trasfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

#Andreas Cornelius
#Trabzonspor
#Kopenhag
2 yıl önce
default-profile-img