|

Annem kendini teknik direktör gibi görüyor

Bursaspor'un Villareal'den transfer ettiği genç futbolcu Jozy Altidore, en büyük destekçisinin annesi olduğunu belirterek, "Annem kendini teknik direktör gibi görüyor" dedi.

İha
00:00 - 16/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 16/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Annem kendini teknik direktör gibi görüyor
Annem kendini teknik direktör gibi görüyor

Bursaspor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan ABD milli takımının oyuncusu Altidore, Bursaspor'da kendisini göstermek istediğini ifade ederek, "Umarım Bursaspor'da kendimi, gösterip, daha iyi geliştirip burada başarıyı yakalarım. Futbolda yarının ne olacağı hiç belli olmaz. O yüzden şu anki takımıma ve başarımıza konsantre olup, bunu daha iyi geliştirip çalışmamız gerekiyor" dedi.


"TÜRKİYE'YE GELMEDEN ÖNCE BİR ÖNYARGIM YOKTU"

Türkiye'ye gelmeden önce bu ülkeyle ilgili fazla bilgisinin olmadığını söyleyen Altidore, "Avrupa ülkesi olduğunu ama Asya ile de bağlantısı olduğunu biliyordum. Ben buraya açık düşünceler ile geldim. Herhangi beklentim, ya da ön yargım yoktu. Buraya geldiğim zaman Türk insanının çok sıcakkanlı ve sevecen olduğunu öğrendim. Beni çok iyi karşıladılar. Burada olmaktan mutluyum" şeklinde konuştu.

Kendisini şaşırtan şeylerin başında İskender kebabının geldiğini belirten Altidore, "Bu kebabı çok beğendim. Daha önce de arkadaşlarım kebap yememi tavsiye etmişti, ama hiçbir zaman bu fırsatı yakalayamamıştım. Burada ilk defa İskender kebabı yedim ve bu tada aşık olduğumu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.


"HOCAMIZ BANA NEREDE İHTİYAÇ DUYARSA ORADA OYNARIM"

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın kendisine nerede görev verirse orada oynayacağını ifade eden Jozy, "Hocamız bana nerede ihtiyaç duyarsa orada oynayıp kendimi gösterme fırsatım olacak. Takımın eksikleri doğrultusunda, gerekirse sahadaki pozisyonumu değiştirip faydalı olacağıma inanıyorum" dedi.

Futbol açısından dünyada ve Türkiye'ye çok saygı duyulduğunu belirten genç futbolcu, "Çok iyi, çok sert ve başarılı bir futbol ligi var. Türkiye'de kendini göstermiş çok başarılı takımlar da var" diye konuştu.


"TÜRKİYE'Yİ OYNAMA ŞANSIM OLDUĞU İÇİN SEÇTİM"

Türkiye'ye gelmesindeki en büyük sebeplerden birisinin de oynama şansı ve isteği olduğunun altını çizen Jozy Altidore, "Kendi ülkemin milli takımında uzun süredir oynuyorum. Kendimi kanıtlamam için daha çok oynamam gerekiyor. Buraya transfer olduğumda hocamızın bana güvenip oynatma isteği, beni de ekstra motive etti. Kendimi gösterme açısından ekstra bir şans tanıdı. Bunu kullanmak istiyorum" şeklinde konuştu.


"ANNEM KENDİSİNİ TEKNİK DİREKTÖR GİBİ GÖRÜYOR"

3 yaşımdan beri futbola ilgisi olduğunu söyleyen ABD'li golcü, "Ailem her zaman yanımdaydı. Annem iyi ve kötü günlerimde her zaman bana destek oldu. Bu da benim çok önemli. Buraya geldiğimde iki ülke arasında kültür farkı olduğundan, annem bu konuda bana bana destek verdi ve yardımcı oldu. Buda çok iyi bir şey. Annem kendisini teknik direktör gibi görüyor. Sürekli kendisinin benim hocam olduğunu söylüyor. Futbola ilgisi çok olduğu için her zaman futbol konuşuyor. Geleceğe de çok iyi yön veriyor" diye

kaydetti.


"SEZON SONUNDA ŞAMPİYON OLARAK TARAFTARIMIZI MUTLU EDECEĞİZ"

Taraftarın mutluluğunun kendilerine ekstra motivasyon ve güven verdiğini ifade eden Altidore, "Taraftarlar bir takımın başarısında en büyük faktör. Biz de onları sezon sonu mutlu etmek için çok çalışıyoruz ve emek harcıyoruz. Onların yüzünü güldürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Umarım, bu sezon sonunda şampiyon olarak onları mutlu edeceğiz" dedi.


13 yıl önce