|

Arda Turan kaç maç ceza alacak?

Eski hakem Deniz Çoban, Disiplin Kurulu'nun Arda Turan'ın yan hakeme yaptığı hareketi fiili müdahale olarak görmeyip, hakemin şahsına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilmesi durumunda tecrübeli futbolcuya çok ciddi bir ceza verilebileceğini ifade etti.

Yeni Şafak
09:28 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:07 - 5/05/2018 Cumartesi
Arda Turan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon.
Arda Turan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon.

Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelede 2 de kırmızı kart gören İstanbul ekibi şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.

Başakşehir'de ilk olarak Mossoro, 38. dakikada kırmızı kartla oyun ihraç edildi. İkinci kırmızı kartı ise Arda Turan gördü.

Mücadelenin 90+4. dakikasında yardımcı hakem Erdinç Sezertam’ı itmesi sonucunda maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, Arda’yı direkt kırmızı kart ile cezalandırdı.

Deniz Çoban: H
akemin şahsına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirirse...

Arda Turan'ın yan hakeme yaptığı hareket nedeniyle kaç maç ceza alacağı merak konusu olurken, Fanatik yazarı eski hakem Deniz Çoban, milli futbolcuya 4-5 maç ceza verileceğini düşündüğünü söyledi. Çoban'ın Arda'nın hareketiyle ilgili değerlendirmeleri şöyle;

  • "Disiplin Kurlu Arda Turan'ın yan hakeme yaptığı hareketi sadece fiili müdahale olarak görmeyip, hakemin şahsına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirirse o zaman Arda'yı çok çok vahim bir ceza bekliyor. Talimata göre saldırı fiilinin hakemlere karşı işlenmesinde minumum 10, maksimum 15 maç cezayı emrediyor. Eğer böyle değerlendirilirse Arda'yı 10 maç ceza bekliyor diyebiliriz. Ama böyle bir ceza verileceğini düşünmüyorum, 4-5 maç ceza alacağını düşünüyorum."

#Arda Turan
#Başakşehir
#Sivasspor
6 yıl önce