|

'Arda Turan Marsta bile oynayabilir'

Futbol hayatını Atletico Madrid'de sürdüren Arda Turan'ın biyografisini yazan İspanyol yazar Juan E. Rodriguez Garrido, 'Yetenekli futbolcular her yerde başarılı olur. Mars'ta bile... Arda onlardan biri' diyerek milli futbolcuyu övdü.

Milliyet
00:00 - 29/06/2014 الأحد
Güncelleme: 14:04 - 29/06/2014 الأحد
Yeni Şafak
'Arda Turan Marsta bile oynayabilir'
'Arda Turan Marsta bile oynayabilir'

Milliyet'e konuşan Garrido, "Arda Turan hayranı olduğum bir futbolcu. Kitabı bu nedenle kaleme aldım. Ayrıca Arda'nın hayatı ve kariyeri hakkında daha detaylı şeyler okumak isteyen hayranları olduğunu düşündüm. Bu kitap sayesinde de hem İspanya hem de Türkiye'de Arda'nın daha iyi tanınacağına inandım. Hayatının yazılmasını hak eden futbolcular vardır. Arda kesinlikle bunlardan biri" dedi.

Kitabın İspanya'da çok iyi sattığını belirten Garrido, "Ronaldo ve Messi hakkında birçok biyografi var ve okuyucular bunlardan sıkıldı. Çünkü birbirlerine benziyorlar. Farklı hikayeler arzulanıyor. Ve Arda çok farklı. Gerçekten öyle... Ayrıca tabii ki Atletico Madrid'in yakaladığı başarı da satışları etkiledi" diye konuştu.

İspanyol yazar, "Atletico'ya transfer olmadan önce Arda'nın ismi Liverpool ile de anılıyordu. Sizce Arda Liverpool'a transfer olsaydı Premier Lig'de de iz bırakır mıydı?" sorusuna, "Yetenekli futbolcular her yerde başarılı olabilir. Mars'ta bile... Arda o futbolculardan biri. Fakat ben Arda'nın oyun tarzının İspanya ligi için daha uygun olduğunu düşünüyorum" diye yanıt verdi.

٪d سنوات قبل