|

Arda ve Rüştü'den önce o vardı

Arda Turan'dan önce Katalan ekibinde oynamış tek Türk futbolcu Rüştü Reçber biliniyordu ancak Seyit Cem Ünsal, tarihe geçen ilk futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Yeni Şafak
14:46 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 15:16 - 14/07/2015 Salı
Diğer

Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'dan önce Rüştü Reçber, Katalan kulübünde forma giyen ilk Türk olarak biliniyordu ancak gözlerden kaçan bir isim olduğu ortaya çıktı. O isim de Erciyesspor altyapısında yetişen Seyit Cem Ünsal'dı.



Sabah'ta yer alan habere göre; Seyit Cem Ünsal, Hacılar Erciyesspor altyapısında futbola başladı. İlk Olarak Kayserispor'da furbola başlayan futbolcu sırasıyla Gençlerbirliği, Anyang L.G. Cheetas (Güney Kore), Barcelona, Trabzonspor, Vanspor, Kocaelispor, Altayspor ve Şanlıurfaspor formalarını giydi.



Louis van Gaal çağırdı

1998 yılının Temmuz ayında Barcelona 3 oyuncuyu denemeye çağırdı; Kosta Rikalı Froylan Ledezma, Senegalli Serigne Cheikh Gadiaga ve Türk oyuncu Seyit Cem Ünsal... Louis van Gaal'in beğenerek kampa çağırdığı Seyit Cem Ünsal henüz 23 yaşındayken Barcelona forması ile maça çıkma şansını yakaladı.



Barcelona macerası kısa sürdü

Hollanda kampında yapılan hazırlık maçlarında forma şansı bulan Seyit Cem Ünsal, iyi futboluna rağmen Hollandalı hocanın gözüne giremediği için Barcelona macerası sezon başlamadan son buldu ve Trabzonspor'un yolunu tuttu.



Trafik kazası hayatını kararttı

Trabzonspor'a transferinin ardından "Barcelona'ya transferim her şey iyi olmasına rağmen gerçekleşmedi. Trabzonspor gibi büyük bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Burada gol sıkıntısı olduğunu biliyorum, bunu gidermeye adayım" ifadelerini kullanan Seyit Cem Ünsal'ın kariyeri geçirdiği talihsiz trafik kazasından sonra istediği gibi gitmedi.



Yaşadığı trafik kazası, icralar sakatlıklarla boğuşan Cem Ünsal'ın futbol kariyeri adeta bir ders niteliğindeydi.



İşte dönemin gazete küpürleri;










#seyit cem
#barcelona
#transfer
#arda turn
#rüştü reçber
9 yıl önce