|

Arda Başakşehir’de

Başakşehir, Barcelona'dan Arda Turan'ı 2.5 yıllığına kiraladı. Barcelona, oyuncunun yıllık ücreti de dahil olmak üzere bütün maliyetin Başakşehir Kulübü tarafından karşılanacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:42 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Arda Turan'ın iki buçuk sezon Başakşehir'e kiralandı
Arda Turan'ın iki buçuk sezon Başakşehir'e kiralandı

Başakşehir, bir süredir temas halinde olduğu Arda Turan transferinde mutlu sona ulaştı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada “Arda Turan bugün üzerinde turuncu forma ile ülkesine dönüyor. Bu sadece Başakşehir’in değil, Türkiye’nin transferi. Hepimiz için hayırlı olsun” denildi. Barcelona da, taraflar arasında varılan anlaşmanın ardından Arda Turan'ın iki buçuk sezon Başakşehir'e kiralandığını belirtti.

BARCELONA BAŞKA KULÜBE SATABİLECEK

Açıklamaya göre, Barcelona, Arda'nın kiralık olarak Başakşehir'de oynadığı dönemde başka kulübe transfer edilmesi hakkını elinde tutacak. Barcelona, Arda'nın bu süreçteki performansına göre ekstra kazanç elde edebilecek. Başakşehir, istediği takdirde Arda Turan'ın bonservisini satın alabilecek. Oyuncunun, yıllık ücreti de dahil olmak üzere bütün maliyetin Başakşehir'e ait olduğu da açıklandı. Arda Turan, Barcelona'da yıllık 8 milyon Euro kazanıyordu. Arda, Barcelona ile bir lig, iki İspanya Kral Kupası, bir İspanya Süper Kupası, bir Dünya Kulüpler Kupası ve bir UEFA Süper Kupası kazandı.

BU SEZON HİÇ FORMA GİYEMEDİ

Kariyerine Bayrampaşa Altıntepsispor'un altyapısında başlayan, ardından Galatasaray altyapısına geçen Arda Turan, bir sezon kiralık olarak geçirdiği Vestel Manisaspor macerasından sonra sarı-kırmızılılarda A Takım'da forma giymeye başladı. 2011-2012'de Atletico Madrid'e geçerken 4 sezon sonra, 2015-2016'da ise Barcelona'nın yolunu tuttu. 4 sezon Atletico Madrid forması giyen Arda, 178 maçta 143 kez ilk 11'de başlarken 22 gol atıp, 32 asist yaptı. Barcelona'da geçirdiği 2.5 sezonda ise 56 maçta 34 kez ilk 11'de forma giyen milli oyuncu, 15 gol ve 11 asistle oynadı. Barcelona'da bu sezon hiç forma giymeyen Arda, Başakşehir'le 7 yıl sonra yeniden Türkiye'ye dönmüş oldu

#Arda Turan
#Barcelona
#Başakşehir
6 yıl önce