|

Ardalı Atletico Madrid takipte

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 30. haftasında Atletico Madrid, sahasında Real Sociedad'ı 2-0 yendi.

Yeni Şafak
09:39 - 8/04/2015 Wednesday
Güncelleme: 06:45 - 8/04/2015 Wednesday
AA

Karşılaşmaya hızlı başlayan Atletico Madrid'de 2. dakikada Arda Turan'ın şutu direkten döndü. Bu pozisyonun hemen ardından Atletico Madrid'in kullandığı köşe vuruşunda Real Sociedadlı futbolcu Mikel Gonzalez ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.



Öne geçtikten sonra ataklarını devam ettiren Atletico Madrid, 10. dakikada Koke'nin rakip ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Rulli'den seken topu tamamlayan Antoine Griezmann'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Fransız futbolcu, eski takımı Real Sociedad'a karşı attığı golden sonra sevinmedi.



Atletico Madrid erken bulduğu iki golle rahatladıktan sonra oyunu kontrolü altında tutmaya çalışırken, Real Sociedad ise kontra ataklarla gol aramayı denese de etkili olamadı. İlk yarı Atletico Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.



İkinci yarı Atletico Madrid skoru korumaya yönelik defansif bir futbol sergileyerek oyunu kontrolü altında tutmayı başardı. Her iki takım için de gol pozisyonunun çok az olduğu ikinci 45 dakikanın sonunda Atletico Madrid 2-0'lık skorla 3 puanı aldı.



Bu arada ilk 11'de sahaya çıkan ve 86. dakikada yerini Saul Niguez'e bırakan Arda Turan, 83. dakikada rakibine yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü. Takımının ataklarını organize eden en önemli isim olarak öne çıkan Arda, Vicente Calderon Stadı'ndaki Atletico Madrid taraftarlarının alkışlarıyla sahayı terk etti.



Puanını 65'e yükselterek 3. sıradaki yerini koruyan Atletico Madrid, bir maç eksiği bulunan lider Barcelona ile arasındaki farkı 6'ya indirdi.



Atletico Madrid, La Liga'nın 31. haftasında 11 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Malaga ile karşılaşacak.

#İspanya Birinci Futbol Ligi
#La Liga
#Atletico Madrid
#Real Sociedad
#arda turan
9 years ago