|

Arda'lı Madrid fırsat tepti!

Milli futbolcu Arda Turan''ın takımı Atletico Madrid, şampiyonluk şansını son haftaya bıraktı. Madrid, Real Madrid'in yenildiği, Barcelona'nın da berabere kaldığı haftada berabere kalarak şampiyonluk turu atma şansını elinden kaçırdı. Final maçı haftaya Camp Nou'da Barcelona ile Atletico Madrid arasında oynanacak.

İha
00:00 - 12/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Arda'lı Madrid fırsat tepti!
Arda'lı Madrid fırsat tepti!

İspanya La Liga''nın 37. haftasında Atletico Madrid, kendi evinde Malaga ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren maçın 66. dakikasında Samuel''in golü ile Malaga öne geçerken, Atletico Madrid''in cevabı 74. dakikada Toby Alderweireld''den geldi. Kalan dakikalarda Atletico Madrid''in baskısı yetmedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Malaga''da 88. dakikada Angeleri kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Atletico Madridli milli futbolcu Arda Turan ilk 11''de başladığı mücadelede 70 dakikada sahada kaldı ve yerini Diego''ya bıraktı. Malaga''da ise bir dönem Galatasaray forması giyen Amrabat 90 dakika forma giydi.

Galip gelse şampiyondu

Bu skorun ardından Atletico puanını 89 yaptı ve 2. sıradaki Barcelona''nın Elche ile 0-0 berabere kalması sonrasında 3 puanlık puan farkını korudu. Kırmızı-Beyazlı ekip bu mücadeleyi galibiyetle tamamlaması durumunda şampiyonluğa ulaşacaktı. Malaga ise 42 puanla 13. basamakta kaldı.

Real Madrid ise Celta Vigo deplasmanından 2-0 mağlup ayrılarak 84 puanda kaldı ve 3. sıradaki yerinde kaldı.

Final maçı haftaya Camp Nou'da

La Liga''nın 38. haftası final mücadelesine sahne olacak. Barcelona ile Atletico Madrid, Camp Nou''da karşı karşıya gelecek. Atletico Madrid, bu mücadelede yenilgi almaması durumunda şampiyonluğu elde edecek.


10 yıl önce