|

Arda'yı kim istemez ki

G.Saray'da transferi yürüten yönetici Tanman, milli futbolcu için bir temaslarının olmadığını ancak futbolda her şeyin yaşanabileceğini kaydetti. G.Saray yöneticisi, 6 aylık kiralamanın G.Saray için sağlıklı olmayabileceğini dile getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 02:55 - 19/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın, transfer yasağı nedeniyle Ocak 2016'ya kadar oynayamayacak olması Galatasaray'a kiralanmasını gündeme getirirken; Barcelona kanadının kiralık olayına sıcak bakması sonrası bu iddialar yeniden alevlendi. G.Saray yöneticisi Cüneyt Tanman, Arda Turan'ın kiralanmasıyla ilgili bir temasları olmadığını ancak milli futbolcuya hayır diyemeyeceklerini kaydetti. "Barcelona, Arda Turan için maç yoğunluğu daha az bir takım tercih edebilir" diyen Tanman, “Arda Turan'ı herkes ister, özellikle Galatasaray ister ama 6 ay için nasıl bir organizasyon olabileceği konusu zor bir durum" diye konuştu. Arda'nın kiralanması durumunun hem oyuncu hem de Katalan ekibi için riskler taşıdığını dile getiren G.Saray yöneticisi, "Arda için önemli bir yatırım yaptılar. Kiralanacak takımda sakatlık yaşayabilir. Barcelona, Arda Turan için maç yoğunluğu daha az bir takım tercih edebilir. Oyuncunun kiralanması yönünde benim veya bir başka yöneticimizin teması olmadı. Bunun gerçekleşme ihtimali zayıf. Ancak bu futbol ve her şey olabilir" değerlendirmesinde bulundu.



SÜRE 6 AYDAN UZUN OLMALI


Tanman, Arda gibi önemli bir isim olsa bile sadece 6 ay için yapılacak transferin, takıma olumlu yansımayabileceğini savunurken sürenin daha uzun olması gerektiğini kaydetti. G.Saray yöneticisi, transferde ağır davrandıkları şeklindeki eleştirilere şu cevabı verdi: “Biz iyi bir takımız. Transferde gecikme bizim adımıza sorun oluşturmaz. Zaten nokta atışı yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Yapılan eleştirilere katılmıyorum."



Bartomeu Barça başkanı


Barcelona'da uzun süredir gündemi meşgul eden başkanlık seçimi dün yapıldı ve mevcut başkan Josep Maria Bartomeu, yeniden başkanlığa seçildi. 4 adayın yarıştığı seçimde Bartomeu'nun yüzde 49.5 oy aldığı bildirildi.



Melo İnter'de!


G.Saray'dan ayrılması beklenen Felipe Melo'nun İnter ile anlaştığı iddia edildi. La Gazzetta dello Sport, sarı-kırmızılıların bonservis bedelini 2 milyon Euro'ya düşürünce transferin gerçekleştiğini kaydetti. Brezilyalı futbolcu, Flamengo, Cruzeiro takımlarının tekliflerini az bulunca transfer gerçekleşmemişti. Melo'nun transferinde pürüz çıkarsa yarın G-.Saray'a dönmesi bekleniyor.



Chiriches tek alternatif kaldı


G.Saray'ın stoper transferi listesinde olan Younes Kaboul, elden kaçıyor. Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun takımdan gönderilmesini istediği Fransız savunma oyuncusu, Sunderland için sağlık kontrolünden geçti. Stoper arayışı içinde olan G.Saray'ın diğer alternatifi yine Tottenham'dan ayrılması beklenen Vlad Chiriches.





#arda turan
#Atletico Madrid
#Liverpool
9 yıl önce