|

Arena'ya huzur geldi

Bu sezon sahasında 2 maçta 1 puan alabilen sarı-kırmızılı takımda, Gaziantepspor karşısında ilk dakikalarda şok bir golle gelen kabus gibi düşünceler, Podolski'nin jet yanıtı ile dağıldı. Cimbom'a 3 puanı getiren golü atmak ise bu sezon bir türlü ağları bulamayan Umut Bulut'a düştü

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2015 Pazar
Güncelleme: 10:04 - 27/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Ligde evinde daha galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, Gaziantepspor'u konuk ederken, geriye düştüğü maçı kazanmasını bildi: 2-1. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Astana'ya karşı önemli bir karşılaşmaya çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, Gaziantep karşısında maça adeta 1-0 geride başladı. 9. dakikada Chibuike'nin sol kanattan açtığı yerden ortayı Muhammet Demir kale önünde tamamladı: 0-1. Bu gole sarı-kırmızılı takımın cevabı gecikmedi ve iki dakika sonra beraberlik sayısı geldi. 11'de Denayer'i sağ kanattan kaçırarak ceza sahası içerisine koşu yapan Podolski, Belçikalı futbolcunun ortasına iyi yükselerek takımına beraberliği getirdi: 1-1. 13'te Bilal'in pasında ceza sahası içerisine hızla giren Yasin'in boş pozisyonda vuruşu kaleciden sekerek kornere çıktı. 27'de Sneijder'in sağ kanattan kullandığı kornerde Semih'in kafa vuruşu Karcemarskas'da kaldı. 40'ta Podolski'nin ince ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Umut'un çaprazdan vuruşu auta gitti. 48'de Sneijder'in kullandığı kornerde arka direkte Podolski'nin vuruşu çerçeveyi tutmadı. 55'de Sneijder'in uzaklardan sert şutunu kaleci son anda kornere çeldi. 56'da Hakan'ın orta sahadan gönderdiği uzun ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Umut, Karcemarskas'ı yerden avladı ve geriye düştüğü maçta takımını öne geçirdi: 2-1. 66'da Yasin'in ortasında Umut, kaleye 3 metre uzaklıktan topu kaleciye nişanladı. 76'da ise Mustafa'nın şutunda Muslera gole izin vermedi.



Corale'den itiraf: Çok top kaybı yaptım

Galatasaraylı Lionel Carole, Gaziantepspor karşısında takım olarak iyi bir oyun sergileyerek 3 puan aldıklarını söyledi. Çok kötü bir gol yediklerini belirten Fransız oyuncu, “Bir an tökezledik. Ancak sonra takım halinde iyi bir oyun sergiledik" dedi. Kendi performansını değerlendiren Carole, “Sürekli kendimi geliştirmem çok önemli. Ancak bu maçta pek çok kez kötü şekilde top kaybı yaptım. Bunun farkındayım. Zamanla arkadaşlarımı tanıdıkça daha iyi olacağım" şeklinde konuştu.



Hamzaoğlu

:

Takım her geçen gün oturuyor

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gaziantepspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada takım olarak her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyledi. Taraftarların güveni için sahalarındaki maçı kazanmaları gerektiğine dikkat çeken genç teknik adam, "Daha farklı kazanabilirdik. 2-1'de olsa bu maçı kazanmayı başardık" diye konuştu. Podolski'nin golü hakkında da konuşan Hamzaoğlu, "Bir gol atıp kendisine gelmesi gerekiyordu" yorumunda bulundu. İkinci golde Hakan'ın asistini değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü, "Hakan her zaman takım için sahada. Oyun bilgisi çok yüksek. Tercihleri doğru. Dolayısıyla gereksiz hiçbir pas atmıyor, koşu yapmıyor. Bizim için önemli bir oyuncu. Ayrıca Umut'a sevindim" dedi.



Semih başından yaralandı

Galatasaraylı oyuncu Semih Kaya'nın başında kanama meydana geldi. Maçın ilk yarısında Gaziantepsporlu Ognjen Vranjes'in dirseğinin isabet etmesi sonrası başından yaralanan oyuncu, kanamanın durdurulması için saha kenarına gelmek zorunda kaldı. Semih'in başına sağlık ekibi tarafından bandaj uygulanırken, bu sırada sarı-kırmızılı ekip yaklaşık 4 dakika sahada 10 kişi mücadele etti.



Emre Çolak'a moral

Sarı-kırmızılıların genç oyuncusu Emre Çolak, 89. dakikada Sneijder'in yerine oyuna girerken, tribünlerden alkış aldı. Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynanan maça ilk 11'de başlayan ancak ilk yarı bitmeden oyundan alınan Emre, tepkilerin hedefi olurken, ligde yapılan Trabzonspor maçı kadrosuna alınmamıştı. Sarı-kırmızılı taraftarların alkışlarıyla destek verdiği genç oyuncu, yeniden moral kazandı.



Podolski zirvede!

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, takımın en golcü oyuncusu durumuna geldi. Gaziantepspor filelerini havalandırarak, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu müsabakalarının ardından 3. golünü atan Podolski, takımının skora en fazla katkı yapan ismi oldu. Sarı-kırmızılı ekipte Sneijder ve Burak Yılmaz'ın ise 2'şer golü bulunuyor.



Jem ilk kez oynadı

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferlerinden Jem Paul Karacan, Gaziantepspor karşısında ilk lig maçına çıktı. İngiltere'nin Reading takımından alınan genç oyuncu, 73. dakikada Yasin Öztekin'in yerine oyuna girdi ve sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir lig müsabakasında sahaya çıkmış oldu.



Maçı 20 bin kişi izledi

Galatasaray-Gaziantepspor maçında Türk Telekom Arena'nın tribünleri yine dolmadı. Sarı-kırmızılı taraftarların maçlara olan ilgisi bir türlü istenilen seviyelere çıkmazken, dün akşamki karışlaşmayı 20 bin 90 izleyicinin takip ettiği duyuruldu.



Astana mağlup Benfica galip


G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden olan ve çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı Astana, Kazakistan Premier Lig Şampiyonluk Grubu'ndaki maçında deplasmanda Irtysh'e 2-1 kaybetti. G.Saray'ın grubundaki diğer rakiplerinden Benfica ise Portekiz 1. Ligi'nin 6. haftasında sahasında Pacos Ferreira'yı 3-0 yendi.








#Gaziantepspor
#Galatasaray
#Galatasaraylı Lionel Carole
9 yıl önce