|

Arjantin-Brezilya maçına yağmur engeli

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin-Brezilya karşılaşması, şiddetli yağış nedeniyle ertelendi

Yeni Şafak
11:07 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 09:14 - 13/11/2015 Cuma
AA

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde üçüncü hafta üç karşılaşmayla başladı.



Güney Amerika'dan 10 takımın yer aldığı elemelere Bolivya ve Kolombiya galibiyetleri ile başlayan Uruguay, Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera'nın 90 dakika sahada kaldığı maçta deplasmanda Ekvador'a 2-1 yenildi.



Ekvador'a galibiyeti getiren golleri Felipe Caicedo ve Fidel Martinez attı. Uruguay'ın tek golü Edinson Cavani'den geldi. Bu sonuçla 3'te 3 yapan Ekvador, grupta liderliğe yükseldi.



Şili ile Kolombiya yenişemedi

Haftanın diğer maçında, 2015 Copa America şampiyonu Şili ile Brezilya'da gerçekleştirilen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynama başarısı gösteren Kolombiya karşılaştı. Karşılaşma James Rodriguez ve Arturo Vidal'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.



Bolviya rahat kazandı

Bolivya ise sahasında Venezuela'yı 4-2 mağlup etti. Bolivya'nın gollerini penaltıdan Juan Arce, Rodrigo Luis Ramallo Cornejo (2) ve Rudy Cardozo, Venezuela'nın gollerini ise Mario Rondon ve Richard Jose Blanco kaydetti.



Dev maça yağmur engeli

Öte yandan Arjantin-Brezilya karşılaşması, şiddetli yağış nedeniyle ertelendi. İki takım arasındaki mücadele, yarın sabaha karşı TSİ 02.00'de oynanacak. "Tangocular"da Lionel Messi, Sergio Aguero ve Carlos Tevez forma giyemeyecek. Arjantin'in ilk iki maçta gol atamadığı ve bir puan aldığı grupta, Brezilya'nın ise tek galibiyetle 3 puanı bulunuyor. Elemelerde üçüncü hafta, yarın TSİ 04.15'te oynanacak Peru-Paraguay maçıyla tamamlanacak.



Grupta ilk 4'e girecek ekipler Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na doğrudan katılacak. Grupta 5. olan takım ise play-off oynamaya hak kazanacak.

#arjantin
#brezilya
#yağmur
#erteleme
#2018 FIFA Dünya Kupası
#güney amerika
8 yıl önce