|

Arjantin-Hırvatistan: 0-3

Dünya Kupası'na İzlanda beraberliği ile başlayan Arjantin, turnuvaya Nijerya galibiyeti ile başlayan Hırvatistan ile karşılaştı. Nefes kesen maçı 3-0 kazanan Hırvatistan, ikide iki yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Hırvatistan karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alan Arjantin'in gruptan çıkma şansını devam ettirebilmesi için Nijerya'nın İzlanda'yı yenmesini bekleyecek.

Yeni Şafak
22:50 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:18 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Messi.
Messi.

Dünya Kupası favorileri arasında gösterilen Arjantin, gruptaki ikinci maçında da galibiyet alamadı. Hırvatistan, Güney Amerika temsilcisini 3-0 mağlup etti.

Arjantin-Hırvatistan maçından dakikalar;

Nizhny Novgorod Stadı'ndaki maçta ilk tehlikeli atak Hırvarlardan geldi. Maçın 5. dakikasında Perisic, ceza sahası sol çaprazı içinden çektiği sert şutta kaleci gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 12. dakikasında bu kez tehlikeli gelen taraf ise Arjantin oldu. Lionel Messi'nin kısa pasıyla topla buluşan Eduardo Salvio topu Maximiliano Meza'ya verdi. Meza, penaltı noktasından vuruşunu yaptı ancak Lovren'e çarpıp kornere gitti.

  • Hırvatistan, karşılaşmanın bu bölümünde Arjantin'i baskılı oyunu ile bunalttı. Arjantin teknik direktörü Jorge Sampaoli, oyun sisteminde erken değişikliğe giderek Hırvatisan'ın oyun planını bozdu. Sampoli'nin bu planı Arjantin'in 29. dakikada golle burun buruna gelmesini sağladı. Dejan Lovren'den seken topu kontrol eden Maximiliano Meza topu altıpas önüne çevirdi. Kademede Domagoj Vida'nın uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve Enzo Perez'in önünde kaldı. Perez, müsait pozisyonda topu auta gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.
Hırvatistan, ikinci yarıya golle başladı. Gabriel Ivan Mercado, kaleci Wilfredo Caballero'ya verdiği geri pası Caballero uzaklaştırmaya çalıştı. Kısa düşen topu takip eden Ante Rebic, Caballero'nun büyük hatasını harika bir golle cezalandırınca Hırvatistan, 52. dakikada 1-0 öne geçti.

Arjantin 63. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Higuain'in pasında Maximiliano Meza'nın vuruşunda Subasic gole izin vermedi. Hırvatistan, 80. dakikasında Luca Modric'in ceza sahası dışından attığı muhteşem golle 2-0 öne geçti ve Arjantin'in umutlarını söndürdü. Hırvatistan'da Ivan Rakitic'in 86. dakikada kullandığı frikikte top direkten döndü. Rakitic, 90+1'de maçın skorunu belirleyen golü attı: 3-0.



#Arjantin
#Hırvatistan
#Dünya Kupası
6 yıl önce