|

Arjantin'i yasa boğan ölüm: Bütün ligler tatil

Arjantin'de 4'üncü ligde forma giyen genç oyuncu Emanuel Ortega'nın hayatını kaybetmesi sonucu tüm profesyonel futbol maçlarına ara verildi.

Yeni Şafak
10:28 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:45 - 16/05/2015 Cumartesi
Diğer

10 gün önce San Martin de Burzaco forması giyen 21 yaşındaki futbolcu Emanuel Ortega, Juventud Unida maçında rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında dengesini kaybederek başını saha kenarında bulunan duvara çarparak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Arjantin statlarındaki güvenlik konusu yeniden gündeme gelmişti.





Ntvspor'un haberinde, San Martin Teknik Direktörü Critstian Ferlauto, faul yapan oyuncuyu suçlamamış ancak "Saha çizgisine 1 metre mesafede beton duvar olması delilik. Hiçbir koruma yok. Seyirciler için güvenlik önlemleri alınıyor, yüksek tel örgüler koyuluyor ama daha önemli şeyler düşünülmüyor" diye konuşmuştu.



Ortega'nın ölümünün ardından Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Luis Segura, "Bu trajik olayın ardından kimsenin futbol oynayacak halde olduğunu düşünmüyorum. Herkesin ortak fikriyle bu hafta maç oynanmamasına karar verdik. Bugün güvenlik önlemleri konusunda konuşma günü değil, ama bu konuyu daha sonra değerlendireceğiz" dedi.




#Arjantin'de 4'üncü lig
#Emanuel Ortega
#ölüm
#tatil
9 yıl önce
default-profile-img