|

Arnavutluk tarih yazdı

EURO 2016 Elemeleri I Grubu'nda Arnavutluk, deplasmanda Ermenistan'ı 3-0 yenerek grubunu ikinci sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez finallere gitmeye hak kazandı.

Yeni Şafak
09:05 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:53 - 12/10/2015 Pazartesi
AA

Vazgen Sargsyan Stadı'nda oynanan ve Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın düdük çaldığı maça hızlı başlayan Arnavutluk, 9. dakikada Kamo Hovhannisyan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.



Maçın 23. dakikasında Berat Xhimshiti, Arnavutluk adına farkı 2'ye çıkaran isim olurken, konuk ekip soyunma odasına da 2-0 önde girdi.



Karşılaşmanın 76. dakikasında Armando Sadiku ile bir gol daha bulan Arnavutluk, sahadan 3-0 galip ayrıldı.



Konuk ekipte İstanbul Başakşehirli futbolcu Sokol Cikalleshi, maça 11'de başlayıp 58 dakika sahada kaldı. Eski Galatasaraylı Lorik Cana da 90 dakika görev yaptı.



Arnavutluk, aldığı bu galibiyetle puanını 14'e yükselterek I Grubu'nu 21 puanlı lider Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı.





Tiran'da büyük coşku

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Aya Teresa Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, büyük ekranlardan maçı izledikten sonra, bu başarıyı davullar eşliğinde coşkuyla kutladı.



Maçın hemen ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Edi Rama, milli takım futbolcularını telefonla arayarak tebrik etti.





Arnavutların çoğunlukta olduğu Kosova'nın başkenti Priştine'de de bayram havası esti. Zahir Payazati Meydanı'ndaki büyük ekranlardan maçı izleyen binlerce Kosovalı Arnavut, 'Kartallar'ın başarısını coşkuyla kutladı.



Danimarka şokta

I Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan Danimarka, EURO 2016 finallerine gidebilmek için play-off oynayacak.


Grubun 8. ve son haftasında maç yapmayan ve Arnavutluk'un deplasmanda Ermenistan'ı 3-0 yenmesiyle grupta üçüncü sıraya gerileyen Danimarka, grubu 12 puanla tamamladı.



Danimarka, EURO 2016 finallerine gidebilmek için play-off'ta mücadele edecek.





#arnavutluk
#euro 2016
#ermenistan
8 yıl önce
default-profile-img