|

Arsenalli Chamberlain'den Sneijder itirafı

İngiliz medyasına konuşan Arsenal'in yıldız ismi Alex Oxlade-Chamberlain, "Dünyanın en iyisi" olarak gördüğü Sneijder'i kendine örnek aldığını belirtti.

Yeni Şafak
12:53 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:57 - 27/12/2014 Cumartesi
DHA

İngiltere'nin iki yüksek tirajlı gazetesi Daily Mirror ve Daily Mail, Arsenal'in yıldız ismi Alex Oxlade-Chamberlain ile yaptığı röportajda İngiliz oyuncu bugünkü başarısının nedenlerini anlattı. 2012 yılında kısa bir süre kulübün efsane futbolcusu Thierry Henry ile birlikte antrenman yapan 21 yaşındaki oyuncunun orta saha da "Dünyanın en iyisi" olarak gördüğüSneijder'i kendine örnek aldığını belirtti.


Arsenal'in efsane ismi Thierry Henry'in 2012 yılında Arsenal'e döndüğünde Ondan çok şey öğrendiğini söyleyen İngiltere Milli Takımı'nın orta saha yıldızı Alex Oxlade-Chamberlain, oyununu orta saha rolüne uydururken Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder'in futbolundan yararlandığını vurguladı.


Daily Mail'in haberinde, Arsenal'in bu sezon 25 maçında oynayan tek futbolcusu olan Alex Oxlade-Chamberlain, taraftarlarını ilk maçlarda hayal kırıklığına uğratan Arsenal'in parlayan ışığı olduğuna dikkat çekildi.Yıldız futbolcu başarısını içlerinde Sneijder'in de bulunduğu büyük futbolcuların oyunlarından ders almasına borçlu olduğunu belirtti.


Alex Oxlade-Chamberlain'in Andres Iniesta, Steven Gerrard, Blaise Matuidi gibi futbolcuları incelediğini ama asıl Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'in dikkatini çektiğini yazan Daly Mail, 21 yaşındaki futbolcunun orta sahadaki rolünü sürdürmek için öğrenmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.


Sneijder'i en iyilerinden biri olarak tanıtan yıldız futbolcu "Pek derinlemesine oynamıyor ama orta saha da iyi boşluklar buluyor. Dönüp topa vurduğunda, pas attığında veya topla koştuğunda tehlike yaratıyor. Onun gibi kariyerim olsun çok isterim. Böyle futbolcular seyredilir" diye konuştu.

#Chamberlain
#arsenal
#sneıjder
9 yıl önce