|

Arveladze: Bence bu bir devrim

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, yabancı kuranının devrim niteliğinde bir karar olabileceğini ifade ederek, transfer konusunda da stoper arayışında olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:13 - 11/01/2015 Pazar
Güncelleme: 12:25 - 11/01/2015 Pazar
IHA
Antalya’nın Belek İlçesi’nde ikinci yarı kamp hazırlıklarına bugün başlayan Kasımpaşa’da sabah antrenmanı öncesi teknik direktör Shota Arveladze açıklamalarda bulundu.


Lacivert-beyazlılarda Gürcü teknik adam, ilk 16 haftalık bölümü 23 puanla tamamladıklarını ifade ederek, “Futbolcularıma ilk devredeki performanslarından mutlu olmadığımı söyledim. Bu takım daha fazlasını yapabilir" açıklamasını yaptı.


“GEÇEN SENE İLK DEVRE ÇOK İYİYDİK”

Ligin ilk yarısında oynanan bazı maçlardaki kötü performansları hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, “Bursaspor ve Balıkesirspor deplasmanlarında 5'er gollü yenilgi almış olmamız bizi zor duruma soktu. Deplasmanda sadece bir maç kazandık. İkinci yarı daha fazla puan almak istiyoruz. Geçen sene ilk devre çok iyiydik. Başarılı bir yarım seneydi. Bu sene 23 puanımız var ve 16 maç oynadık. Kesinlikle düşündüğümüzü elde edemedik, ikinci devre istediğimiz puanları almalıyız” dedi.


“DEVRİM GİBİ KARARLARI İŞİ BİLEN İNSANLAR YAPIYOR”

Bir basın mensubunun yabancı kuralıyla alakalı sorduğu bir soruya Gürcü teknik adam, yabancı kuralının devrim niteliğinde bir karar olabileceğini söyledi. Shota ayrıca alınan bu yabancı kararı kuralının Türk futboluna fayda sağlayacağını da ifade etti.


Deneyimli teknik adam, yabacı kuralı ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise, “Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in bu karardaki pozisyonu çok önemli. Yabancı kuralı Türkiye için devrim bir karar olabilir. Çok zor bir karardı. Tebrik etmek lazım. Çok inceleyerek alınan bir karar olduğunu düşünüyorum. Bazıları için riskli bir karar olabilir. Zaten devrim gibi kararları, işi bilen, inanan insanlar yapıyor. Türk futbolu faydasını 5-10 sene sonra görebilir. Sadece kural değişti diye, hemen her şey yoluna girer diye de bir şey yok. Herkesin çalışmasını 2-3 kat daha artırması lazım” açıklamasında bulundu.


STOPER TRANSFERİ

Bir basın mensubunun, Veysel Sarı ve Yekta ile ilgilenip ilgilenmediklerini sorması üzerine Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, “Veysel ya da Yekta için hiçbir girişimde bulunmadık. Galatasaray'la transfer konuşmadık. Bir konuşma olduğundan da haberimiz yok, zannetmiyorum olduğunu. Stoper transferi düşünüyoruz ama net bir şey yok. Düşündük, konuştuk, çalışmalar yaptık. Henüz transferde çok net bir resim yok” yanıtını verdi.

 
#Kasımpaşa
#Yabancı Kontenjanı
#Yabancı Kuralı
#Shota Arveladze
#Dinamo Tiflis
9 yıl önce