|

Asamoah Gyan: Tüm futbolcular namaz kılmaya gitti

Kayserispor'un tecrübeli golcüsü Asamoah Gyan, kariyerinde yaşadığı en ilginç olayı anlattı.

Yeni Şafak
12:58 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 18/01/2018 Perşembe
AA
Sezon başında Kayserispor'a transfer olan Asamoah Gyan bu sezon forma giydiği 5 lig maçında 1 gol kaydetti.
Sezon başında Kayserispor'a transfer olan Asamoah Gyan bu sezon forma giydiği 5 lig maçında 1 gol kaydetti.

Kayserispor'un Ganalı yıldızı Asamoah Gyan, kariyerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"O penaltıyı atamasaydım kariyerimin sonu olurdu"

2010 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Uruguay karşısında uzatma dakikalarında kaçırdığı penaltıyı "Hayatımdaki en üzücü anlardan biriydi" şeklinde yorumlayan Ganalı futbolcu, o anları şöyle anlattı:

  • O penaltıyı atmış olsaydım, Afrika futbolunda yarı finale yükselen ilk takım olacaktık ama olmadı. Uzatmalarda kaçırdığım penaltıdan sonra seri penaltı atışlarında da topun başına geçtim. Çünkü insanlara kaçan penaltının bir hata olduğunu göstermek istiyordum. Şükürler olsun ki o penaltıyı attım. O penaltıyı atamasaydım kariyerimin sonu olurdu. Çünkü mental olarak kendimi bir daha toparlayamazdım, futbola odaklanamazdım. Sadece benim için değil, ülkem ve Afrika için tarihi bir maçtı. Futbol tarihinde onlarca yıldız futbolcu penaltı kaçırdı. En azından seri penaltı atışlarında golü atarak bunu biraz da olsa telafi ettim.
"Tüm futbolcular namaz kılmaya gitti"

Kariyerinde İtalya, İngiltere, Fransa, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerde top oynayan Gyan, yaşadığı en ilginç olayı ise şöyle anlattı:

  • Gittiğim ülkelere çabuk adapte olan biriyim. Yaşadığım en ilginç, aslında hoş da bir olay, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilk maçımda ilk yarıyı oynadık. İkinci devreye çıkmadan önce tüm futbolcular namaz kılmaya gitti. Bunu dünyanın başka bir yerinde görmek imkansız. İlk başta garip geldi ama sonra çok mutlu oldum. Çünkü insanlar o anda bile ibadetlerini yapabiliyordu. Hatta bir seferinde ben de onlara katıldım. Çünkü o anı yaşamak istedim. Yaşadığım bu olay beni derinden etkiledi.
#Asamoah Gyan
#Kayserispor
6 yıl önce