|

Aslan geri döndü: 5-1

Süper Lig'de son 2 haftada 1 puan toplayan Galatasaray, kendi sahasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği karşısında gol şov yaptı. Gomis (2), Mariano, Maicon ve Tolga Ciğerci ile sonuca giden sarı-kırmızılılar, 11 hafta sonunda 8. kez kazandı. Konuk Gençlerbirliği'nin golünü Scekic kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:18 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek 2 hafta arasından sonra galibiyetle tanıştı: 5-1.
​Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek 2 hafta arasından sonra galibiyetle tanıştı: 5-1.

Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek 2 hafta arasından sonra galibiyetle tanıştı: 5-1. Ligin ilk 9 haftasında mağlubiyet yüzü görmemesine rağmen geçtiğimiz hafta Trabzonspor deplasmanında ilk yenilgisini tadan sarı-kırmızılılar, Gençlerbirliği karşısında sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. İlk dakikadan itibaren baskılı ve istekli oynayan taraf olan Cimbom, hanesine yazdırdığı üç puanla zirvede rahat bir nefes aldı. 7. dakikada Gomis'in ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Mariano'nun sağ çaprazdan vuruşu ağlarla buluşurken, sarı-kırmızılı takım öne geçti: 1-0. 29'da Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Maicon'un kafa vuruşu direğe çarparak auta gitti. 42'de Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşa bir kez daha yükselen Maicon bu kez ağları nişanladı: 2-0. 46'da Belhanda sağdan ceza sahası içerisine girerken pasını Gomis tamamladı ve farkı açtı: 3-0. 50'de Eren'in çizgiye kadar inerek açtığı ortada Tolga net bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 4-0. 81'de Gomis'in şutuna Santos elle müdahale etti. Penaltı atışını kullanan Gomis, skoru 5-0 yaptı. 84’te Milinkovic’in kullandığı kornerde Scekic kafayla skoru belirledi: 5-1.


Feghouli için itiraz edeceğiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbolcuları Sofiane Feghouli'ye verilen 3 maçlık cezaya itiraz edeceklerini söyledi. Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şebinkarahisar Sempozyumu'na katılan Dursun Özbek, etkinliğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor karşılaşmasında Olcay Şahan ile tartışma yaşayan ve oyundan atılan Sofiane Feghouli’ye Profesyonel Disiplik Kuryu tarafından verilen 3 maçlık ceza hakkında yaptığı açıklamada, “Bana cezanın hangi maksatla verildiği konusunda bilgi ulaşmadı. Gereken bilgi ulaştıktan sonra konuyla ilgili gereken itirazımızı inceledikten sonra yapacağız” diye konuştu.

SEZON SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Başkan Özbek, takımın durumu hakkında basın mensuplarının sorularına üzerine ise yaptığı açıklamada, “Galatasaraylıyım. Sportif manada da iyi gidiyoruz. İnşallah sezon sonuna kadar bundan sonra bu gidişimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Özbek, Trabzonspor maçından sonra yaptığı açıklamada, hakem Halis Özkahya'ya tepki göstererek, "Böyle maç mı yönetilir. Yazık bu çocukların emeğine, ayıp, günah. Olan bizimkilere oldu. Sadece bir iki hata değil ki" açıklamasını yapmıştı. Bu arada önceki gün UEFA Avrupa Ligi'ndeki Steaua Bükreş (Romanya)-Hapoel Beer Sheva (İsrail)maçını yöneten Özkahya, Dor Elo'nun topu elle kesmesini görmeyerek skandal bir karara imza atarken, Rumen ekibi büyük tepki gösterdi.

  • 35 bin taraftar
  • Fenerbahçe maçında bazı tribünlerin kombinelerinin 1 maçlığına bloke edilmesi sonrasında Galatasaray'ın, Türk Telekom Stadı'ndaki ilk mücadelesini 35 bin 201 taraftar izledi. Hafta içi olmasına rağmen tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi futbolculara sevgi gösterisinde bulunurken, doksan dakika boyunca sarı-kırmızılı takımı destekledi.

İlk kez çift forvet

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Gençlerbirliği karşılaşmasına çift forvet çıkarak, sezon başından beri ilk defa bu sistemi denemiş oldu. Hırvat teknik adam, Ankara ekibi karşısında forvet bölgesinde Gomis'in yanında Eren'i tercih etti. Sarı-kırmızılılar, en son çift forvet olarak Hamza Hamzaoğlu döneminde Çaykur Rizespor karşılaşmasında sahaya çıkmış ve deplasmanda 4-3 mağlup olmuştu.

Yeniden 3 stoper

F.Bahçe karşısında bu sezon ilk kez 3 stoper ile sahaya çıkan G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor, Trabzonspor karşısında bu kararından dönmesine rağmen Gençlerbirliği karşında da sahaya 3 stoper ile çıktı. Trabzonspor karşısında sezon başından bu yana oynadığı 4-2-3-1 taktiği ile yer alan Tudor, G.Birliği karşısında yeniden 3 stoper denedi. Tudor'un bu kararı vermesinde Feghouli ve Ndiaye gibi isimlerin kart cezalısı olmasının sebep olduğu öğrenildi. Hırvat teknik direktör, Mariano ve Rodrigues'i kanat bek olarak oynatırken, Linnes ve Latovlevici'yi kulübede yedek soyundurdu.

  • Belhanda geri döndü
  • Süper Lig'in 9. haftasında Türk Telekom Stadı'nda oynanan Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle Trabzonspor karşısında cezalı duruma düşen ve takımını yalnız bırakan Belhanda, cezasının bitmesinin ardından tekrar ilk 11'e döndü. Faslı yıldızın olmadığı Trabzonspor karşılaşmasında pozisyon bulmakta ve üretmekte zorlanan G.Saray, Belhanda'nın dönüşüyle çok etkili bir futbol sergiledi.
Muslera kadroda yok

Uruguay Milli Takımı’nın 10 Kasım’da Polonya, 14 Kasım’da da Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosu açıklandı. Uruguay Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Teknik Direktör Oscar Tabarez’in belirlediği kadroda, Muslera''nın yanı sıra Barcelona’nın yıldız ismi Luis Suarez de 23 kişilik kadroya dahil edilmedi.

#Galatasaray
#Gençlerbirliği
#Süper lig
7 yıl önce