|

Aslan kükredi

Sarı-kırmızılılar, ligde ikinci yarının perdesini Ankaragücü’nü farklı yenerek açtı. Sinan Gümüş (2), Onyekuru (3) ve Ndiaye’nin golleriyle rakibini sürüklase eden Galatasaray, maç fazlasıyla lider Başakşehir ile aradaki puan farkını 3’e düşürdü; averajla ikinci sıraya yükseldi. Cimbom evindeki yenilmezlik serisini de 29 maça çıkardı.

Umut Yılmaz
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 03:46 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig’in ikinci devresine galibiyetle ‘merhaba’ dedi. Sarı-kırmızılılar 18. hafta mücadelesinde Ankaragücü’nü Türk Telekom Stadı’nda konuk ederken, sahadan üç puanla ayrıldı: 6-0. Cimbom, karşılaşmaya adeta 1-0 önde başladı. 1. dakikada Onyekuru’nun gönderdiği şut Ankaragücü defansına çarparken Sinan’a pas oldu. Kale önünde topu önünde bulan Sinan, ayak içi vuruşla takımını öne geçiren skoru kaydetti: 1-0. 21’de Ndiaye’nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Onyekuru kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu: 2-0. 26’da Mariano’nun sağ kanattan açtığı ortayı Sinan tamamlarken, Altay’ı ikinci kez mağlup etti: 3-0. 61’de Fernando, Onyekuru’yu ceza sahası içerisinde topla buluştururken, Nijeryalı futbolcu şutunda golü buldu: 4-0. 63’te Feghouli’nin sağ kanattan ortaladığı topu arka direkte tamamlayan Onyekuru, hat-tricke imza attı: 5-0. Dk.86 Sağ kanattan Mariano’nun içeri çevirdiği topa Gökay vurdu, kaleci Altay’dan dönen topu Ndiaye nefis bir voleyle ağlara yolladı: 6-0. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi. 6-0.


Nuri’den Ozan’a destek

Werder Bremen forması giyen Nuri Şahin, G.Saray’dan Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak için destek mesajı yayımladı. Tecrübeli oyuncu, Twitter hesabından, “Bundesliga’ya hoş geldin kardeşim. İnanarak, çalışarak, öğrenerek çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim. Her anından keyif almaya çalış” paylaşımında bulundu. Genç oyuncu ise Nuri’nin mesajına, “Hoş bulduk Nuri abi. Türk futbolcuları için birçok şeyin mümkün olduğunu gösteren kariyerin ve tavsiyelerin benim için çok değerli” cevabını verdi.

  • Feghouli’ye Çin’den talipler var
  • Garry Rodrigues’i Al Ittihad, Ozan Kabak’ı Stuttgart’a satan Galatasaray’da Sofiane Feghouli de yuvadan ayrılabilir. Cezayir basınından El Khadra’nın haberine göre Çin takımlarının da Sofiane Feghouli için devreye girdiği iddia edildi. Haberde daha önce Garry Rodrigues’i alan Al Ittihad’ın bunun üzerine Galatasaray’a çok ciddi bir teklif yaptığı kaydedildi.
  • 11’deki tek Türk Sinan Gümüş
  • Galatasaray’ın Portekiz Süper Lig ekibi Chaves’ten transfer ettiği Marcao, ilk resmi maçına çıktı. Serdar Aziz’in satış listesine koyulup kadro dışı bırakılması ve Ozan Kabak’ın Stuttgart’a satılması sonrası stoperde yaşanan boşluğu Marcao doldurdu. Ayrıca Galatasaray’ın bir diğer yeni transferi Emre Taşdemir, Ankaragücü karşısında yedek soyundu. Sezona takımdaki tek santrfor olarak başlayan Eren Derdiyok’un kadro dışı bırakılmasının ardından bu bölgede Sinan Gümüş forma giydi. Galatasaray’ın Ankaragücü maçı kadrosunun ilk 11’inde tek Türk isim olarak Sinan Gümüş yer aldı. Galatasaray’ın Ankaragücü maçında ilk 11’i şu şekilde: Muslera, Mariano, Maicon, Marcao, Linnes, Fernando, N’Diaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Sinan Gümüş.
  • Benjamin Tetteh bitti
  • Kadrosunu ise Marcao ve Emre Taşdemir’le güçlendiren Galatasaray’da gözler santrfor transferine çevrilmişti. Gana basınında çıkan habere göre Galatasaray Sparta Prag’ın Benjamin Tetteh için istediği 7.5 milyon Euro’luk bonservis bedelini ödemeyi kabul etti. Haberde 21 yaşındaki futbolcuyla Premier Lig ekipleri Wolverhampton Wanders ve Everton’ın da ilgilendiği belirtilirken genç golcünün sarı-kırmızılılara yakın olduğu kaydedildi.
#Galatasaray
#Sinan Gümüş
5 yıl önce