|

Aslan son nefeste

Cimbom, Rize deplasmanındaki heyecanlı maçta, son saniyelerde bulduğu golle 3 puan sevinci yaşadı.

Umut Yılmaz
02:43 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:52 - 4/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Mostafa Mohamed
Mostafa Mohamed

Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu olan Galatasaray, galibiyeti uzatmada kazandı. Karşılaşmada önce öne geçen sonra geriye düşen sarı-kırmızılı takım, ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 3-2 galip ayrıldı. Maça istekli ve tempolu başlayan Galatasaray ilk dakikalarda Mustafa Muhammed’in golüyle öne geçti. Çaykur Rizespor ise bu gole cevap vermekte gecikmedi. 18 ve 25. dakikalarda Pohjanpalo, attığı gollerle takımını geriye düştüğü maçta öne geçirdi. Sarı-kırmızılı takımın beraberlik golü ise 75’te geldi. Ömer’in ortasında Mustafa Muhammed, eşitliği sağladı: 2-2. 86’da Phiri, Berkan’ın müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kalırken, hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Boldrin, şutunda çerçeveyi tutturamadı. Karşılaşmanın son saniyelerinde Halil defansta kaptığı topu Diagne’ye aktardı. Senegalli golcü rakiplerini bir bir geçerek yaptığı ortada Morutan topu boş kaleye yolladı: 2-3.

Sporda rekabeti sahaya indirmeliyiz

Galatasaray’ın Çaykur Rizespor’u 3-2 yendiği maçın ardından sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Burak Elmas sosyal medya hesabından, “Mücadelesinin bedeli ne olursa olsun sporda rekabeti sahaya indirmekte kararlıyız” paylaşımında bulundu. Oğulcan Çağlayan transferi nedeniyle iki kulüp arasında soğuk rüzgarlar eserken, Çaykur Rizespor’un dün maç öncesi yemek davetini Galatasaray Kulübü ise kabul etmedi.


Palabıyık’a Rize’den büyük tepki

Çaykur Rizesporlular, Galatasaray’ın golü öncesi faul olduğu gerekçesiyle maçın hakemi Ali Palabıyık’a yoğun itirazlarda bulundu ancak sonuç değişmedi. Maç sonrası Çaykur Rizespor Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, “Son gol öncesi faül vardı. Her şeye rağmen Diagne’yi faulle durdurmalıydık, en azından beraberliği alabilirdik, nasip” dedi. Futbolculardan Dabo, “Herkesin gördüğü bir pozisyon var. Çok açık, üst üste pozisyonlar oldu” dedi. Pohjanpalo ise “Biz faul gördük ama hakemler faul olarak görmedi” ifadelerini kullandı.


Motive olduk kazandık

Galatasaray’da dün iyi performans gösteren Babel, “Maç öncesi tansiyonu yükseltici açıklamalar ister istemez bizi biraz motive etti. Böyle güzel galibiyetin son dakikada olması çok daha anlamlı oldu. Eleştirileri dikkate alarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum” dedi. Ömer Bayram ise “Maç biraz gergin geçti. Futbolu konuşalım, çok iyi mücadele ettik. İnanılmaz aksiyonlar vardı, galip olan biziz, çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Gollerimle geri döndüm

Gol yollarında 145 gündür sessiz kalan Galatasaray’ın Mısırlı forveti Mustafa Muhammed, Çaykur Rizespor deplasmanında hasretini 2 gol atarak dindirdi. Yıldız santrfor, sarı-kırmızılı formayla son golünü geçtiğimiz sezonun 41. haftasında Denizlispor maçında atmıştı. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Mustafa Muhammed, “Kazandığımız için mutluyum. Takım arkadaşlarıma teşekkürler. Uzun süre gol atamamak beni daha da hırslandırıyor. Daha çok çalıştım, çabaladım. Allah’a şükür ediyorum. Gollerimle geri döndüm” ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Çaykur Rizespor
#Süper Lig
#Mostafa Mohamed
3 yıl önce