|

Aslan’da son yolcu Maicon

Ara transfer döneminde kadrosunda ciddi bir revizyona giden Galatasaray’da, son olarak Maicon ile yollar ayrıldı. Suudi Arabistan kulüplerinden Al Nassr’a 1.5 yıllığına imza atan Brezilyalı stoper için 1.7 milyon Euro kiralama ücreti alınacak. Maicon ise yıllık kazancını 3.6 milyon Euro’ya çıkardı.

Umut Yılmaz
04:00 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:38 - 6/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Maicon Roque
Maicon Roque

Galatasaray’da ara transfer döneminde Rodrigues, Ozan Kabak, Serdar Aziz ve Tarık Çamdal’ın ardından bir ayrılık daha yaşandı. 14 yabancı kontenjanı sebebiyle lisansı askıya alınan Maicon Roque, 1.5 yıllığına Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr’a kiralandı. 2021 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Brezilyalı futbolcu 2020 Mayıs ayına kadar Al Nassr forması giyecek. Cimbom bu transferden kasasına 1.7 milyon Euro kiralama bedeli koydu.

Galatasaray, ayrıca futbolcunun kulüpten 1.5 yılda kazanacağı 3.3 milyon Euro’luk maaşından kurtulmuş oldu. Galatasaray’da yıllık 2.2 milyon Euro kazanan 30 yaşındaki futbolcu Suudi Arabistan’da 3.6 milyon Euro maaş alacak. Cruzeiro altyapısından çıkan Maicon, Nacional, Porto, Sao Paulo gibi takımlarda futbol oynadıktan sonra 2017 yılında 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray’a transfer olmuştu. Maicon, sosyal medya hesabından sarı-kırmızılı taraftarlara veda paylaşımında bulundu.

Brezilyalı stoper paylaşımında, “Sevgili Galatasaraylılar bir buçuk yıl önce aranıza katıldığımda, bana göstereceğiniz sevginin böylesine büyük ve samimi olacağını düşünemezdim. En zor anlarımda elimden tutup, beni ayağa kaldırdınız. Kazandığımız şampiyonluğu hayatımın sonuna dek kalbimde taşıyacağım” dedi.

  • UEFA listesine 3 isim
  • Galatasaray Kulübü yeni transferleri Luyindama, Marcao ve Diagne’yi UEFA listesine ekledi. UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılı takım, transfer döneminin kapanmasının ardından UEFA’ya yeni oyuncu listesini gönderdi. Yeni transferlerden Luyindama, Marcao ve Diagne listeye eklenirken, Kostas Mitorglou ise liste dışında kaldı. Galatasaray, 14 Şubat Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Benfica’yı sahasında konuk edecek.
#Galatasaray
#Transfer
#Maicon Roque
5 yıl önce