|

Aslan'dan Rolando sürprizi

G.Saray'ın bir dönem F.Bahçe'nin transfer listesinde en üst sırada yer alan başarılı savunmacı Rolando ile ilgilendiği iddia edildi. Yıldız oyuncunun bonservisi ise 5 milyon Euro

Taha Güvendi
00:00 - 14/07/2013 Pazar
Güncelleme: 23:26 - 13/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Aslan'dan Rolando sürprizi
Aslan'dan Rolando sürprizi

Bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Portekizli stoper Rolando Jorge Pires da Fonseca için Galatasaray ve Zenit St. Petersburg atakta. Portekiz basınında yer alan haberlere göre Portolu stoper için nabız yoklayan iki kulüp oyuncunun durumu ile ilgili Portekiz ekibinden bilgi aldı. Portekiz dışında futbol yaşantısına devam etmek istediğini sürekli olarak dile getiren Rolando'nun bu isteğinden yararlanmak isterken, Porto'nun Rolando için talep edeceği rakamın 5 milyon Euro olduğu öne sürüldü. Portekiz Milli Takımı'ndaki yerini geri almak ve gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na formda girmeyi düşünen Rolando'nun tercihinin Türkiye olabileceği vurgulandı. 27 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz yılı Napoli'de kiralık olarak geçirirken, seneyi 13 maç oynayarak kapadı. 1.90 boyundaki Rolando'nun Porto ile olan sözleşmesi 2015 yılına kadar devam ediyor. Fenerbahçe, Aralık 2012'de Rolando'yu transfer etmek isterken oyuncu için istenen 10 milyon Euro'luk bonservis bedeli bu transferi rafa kaldırmıştı.

5 yıldır Porto'da forma giyiyor

2008-2009 sezonundan bu yana Porto forması giyen Rolando, geçtiğimiz sezon kiralık olarak Napoli'ye gitmişti. Portekiz Milli Takımı'nın da formasını terleten yıldız futbolcu, güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon 7 kez Napoli, 1 kez de Porto forması giyen 27 yaşındaki futbolcunun bu sezon Porto'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.


11 yıl önce