|

Aslan'ın bombası Muntari

Klose'yi Lazio'ya kaptıran sarı-kırmızılılar rotayı Ganalı yıldıza çevirdi. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz yıl Sunderland'da kiralık oynayan Muntari'nin bonservisi için kulübü İnter'e 5 milyon euro teklif edip beklemeye geçti.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 10/06/2011 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 10/06/2011 Cuma
Yeni Şafak
Aslan'ın bombası Muntari
Aslan'ın bombası Muntari

Galatasaray, Miroslav Klose defterini kapatırken ardından gözünü Muntari'ye çevirdi. İtalya'nın Lazio kulübünün Klose'yi renklerine bağlamasıyla rotasını başka isimlere çeviren sarı-kırmızılılar, geride bıraktığımız sezonu Sunderland'de kiralık olarak geçiren Interli Sulley Muntari ile yapılan görüşmede bir hayli ilerleme kaydetti. Önümüzdeki sezon sonunda İnter ile sözleşmesi sona erecek olan 26 yaşındaki Ganalı oyuncu için İtalyan kulübüne 5 milyon euro bonservis bedeli teklif edildiği ifade edildi. Lorik Cana ile yolları ayırmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Arnavut futbolcunun boşluğunu Muntari ile dolduracak. Tarafların sıkı pazarlık içerisinde sürdürdüğü bu transferin birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor. 1,79 boyundaki Muntari, bu sezon İtalyan kulübü İnter formasıyla 13 müsabakaya çıktı, 1 gol atıp 1 de asist yaptı. Ligin ikinci devresini İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland'de kiralık olarak geçiren Muntari, Sunderland formasıyla ise 9 karşılaşmada forma giydi. Sunderland'te gol atma başarısı gösteremeyen Muntari, iki asistlik performans sergiledi.


Sercan'da tek sorun bonservis

Bursaspor'un genç yeteneği Sercan Yıldırım, yeniden sarı-kırmızılıların transfer gündemine girdi. Teknik direktör Fatih Terim'in alınmasını istediği iki isimden biri olduğu iddia edilen Sercan'ın hafta sonunda İstanbul'a görüşme gideceği öğrenildi. Terim'in de yönetime Sercan konusunda olumlu rapor verdiği bildirildi. Bursaspor ile sözleşmesi devam eden genç futbolcunun transferi için tek pürüzün yüksek bonservis bedeli olduğu belirtildi. Yeşil beyazlı kulübün Sercan için 5 milyon euro bonserviste ısrarcı olduğu, G.Saray'ın ise 4 milyon 250 bin Euro'yu gözden çıkardığı belirtildi. Öte yandan, Sercan Yıldırım, dün cerrahi bir operasyon geçirdi. Sercan'ın kuyruk sokumundan ameliyat olduğu, yarın ise taburcu edileceği açıklandı.



13 yıl önce