|

Aslanlar gibi yenildik

Daha maçın başında Umut'un çalınmayan penaltısıyla milyonları ayağa kaldıran G.Saray, sağ kanatta Valencia'yı durduramadı. Onun başını çektiği atakta Carrick'le geriye düştüG.Saray, gole yaklaştığı anlarda direkleri geçemezken 52'de ManU penaltı kazandı. Nani'ye Muslera 'dur' dedi. 6 yıl aradan sonra grup maçına çıkan Cimbom, puansız ama umutlu döndü

.
00:00 - 20/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:08 - 20/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Aslanlar gibi yenildik
Aslanlar gibi yenildik

Avrupa'da tarihi zaferler yaşamış Galatasaray, tam 6 sene sonra Şampiyonlar Ligi grup maçında hasretini dindirdi. Sarı-kırmızılılar, Manchester United deplasmanından 1-0 mağlup ayrılsa da verdiği mücadele ile taraftarlarını mutlu etti Maçın ilk dakikasında rakip yarı sahasında etkili bir atak geliştiren Galatasaray, Umut'un ceza sahası içersinde yerde kalmasıyla penaltı bekledi ancak Alman hakem devam kararı verdi. Bu pozisyonun ardından oyuna ağırlığını koyan ev sahibi ekip art arda tehlikeli ataklar geliştirdi. Savunma hattında sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, defansın arkasına sarkan Carrick'e engel olamadı ve dakika 7'de rakibi karşısında 1-0 yenik duruma düştü. Golden hemen sonra beraberlik arayışına geçen G.Saray'da Amrabat'ın şık vuruşu direkten auta çıktı. 39'da Hamit'in şutunda yine başrolde direkler vardı.

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Manchester United, 52'de Burak'ın Rafael'e müdahalesiyle penaltı kazandı. Nani'nin penaltısını çıkaran Muslera, G.Saray'ı ayakta tuttu. 56'da Selçuk'un şık kafa vuruşu direkten dışarı çıktı. Manchester'ın etkili atakları artarken G.Saray 72'de Emre ile kontra atağa kalktı. Ceza sahasında pozisyona giren Burak'ın çektiği şutta kaleciden dönen topa vuran Emre, kaleciyi geçemedi. Hernandes ile temsilcimizin kalesinde etkili olan Manchester United'a gol iznini Muslera vermedi. Sarı-kırmızılıla maçın son dakikalarından topu Manchester yarı sahasına yıksa da gol gelmedi.

Cluj, Braga'dan 3 puanla döndü: 2-0

H Grubu'ndaki diğer maçta Romanya'nın Cluj takımı, Portekiz deplasmanında Braga'yı 2-0 mağlup etti. Özellikle ilk yarıda üstün olan Rumen takımın gollerini 19. ve 34. dakikalarda Rafael Bastos kaydetti. Braga 2. yarıda etkili olsa da golü bulamadı.

İki takımda da siyah bant!

Manchester United ve G.Saraylı futbolcular, dün kollarında siyah bantla mücadele etti. Sarı-kırmızılılar, hayatlarını kaybeden şehitlerimiz anısına sahaya siyah bantla çıkarken Manchester United da Hattersley'de öldürülen polis memurları Fiona Bone ve Nicola Hughes'u unutmadı.

Arena'da başka olacak
Umut'un düşürülmesine 'kesinlikle penaltı' diyen Terim, 'Bu seviyedeki hakemler bunu verecek' diye çıkıştı. 'Biz kime, nerede olursa olsun yenilmeyi kabullenmeyiz' sözleriyle de rövanşı işaret etti

Manchester maçından bir gün önceki basın toplantısında 'Saygı duyulacak bir futbol oynayacağız' diyen G.Saray Teknik Direktörü, dün Manchester karşısında bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. İlk dakikalarda Umut'un düşürüldüğü pozisyon için 'Kesinlikle penaltı' diyen Terim, 'Kaybettğiğimiz için üzgünüz. Sonuca pozitif diyemeyiz. Galatasaray'ın karakteristik özelliğini sahaya yansıttık. Fark da yiyebilrdik, biz de beraberliği yakalayıp, farka da gidebilirdik. Penaltıyı konuşmaya bile gerek yok. Bu seviyedeki hakemler bunu verecek' ifadelerini kullandı. Son vuruşlarda sıkıntı çektiklerini kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Mağlup olmak istemezdik ama olmadı. Burada sevindirici olan Manchester'a kafa tutmayı bilmek. Bol bol atağa çıkmak. Son tercihlere özel olarak çalışmıştık, sahada yapılanlar sevindirici ama sonuç olması lazımdı. Heyecan, ilk maçını oynayan bazı oyuncularımızı sarmıştı. Biz kime, nerede olursa olsun yenilmeyi kabullenemeyiz. Telekom'da daha değişik olacak.'

Cris fizik olarak gelişmeli

Teknik Direktör Fatih Terim, Manchester karşısında sürpriz bir ismi on bir dışında tutarak ilginç bir hamle yaptı. Bu isim sarı-kırmızılı takımın yeni transferi, 58 kezle en çok Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip Cris'ti. Tecrübeli teknik adam, dünkü mücadelede Breziilyalı savunma oyuncusunu yedek soyundurarak savunmanın göbeğinde tercihini Dany-Semih ikilisinden yana kullandı. Terim bu kararını 'Dany daha hızlı. Cris'in fizik olarak gelişmesi hazım' diye değerlen-dirdi.

İki penaltı es geçildi

Maç?n hemen başında, Umut ceza sahas?nda düşürüldü, Alman hakem Stark 'devam' dedi. Net penaltıyı es geçen Stark, 52'de Rafael'in düşürülüşünü tereddütsüz çalmasına rağmen Uzatma dakikalarında Ayd?n'ın ceza sahasında yerde kalmasına seyirci kaldı. Teknik direktör Fatih Terim ve futbolcular, maç sonu kararlara tepki gösterdi.

Umut Bulut sakatlandı

Alman hakem Wolfgang Stark ilk dakikada skandal bir karara imza attı. Evra'nın ceza sahasındaki Vidic'e pası sonrasında araya Umut Bulut girdi. Bu pozisyonda Umut, Vidic'in arkadan bileğine basması sonucunda yerde kaldı. Ancak hakem penaltıyı çalmadı. Umut Bulut, bu pozisyonda sakatlanarak 16. dakikada yerini Elmander'e bıraktı. Umut'un sakatlığının ciddi olmadığı, ayağında spazm oluştuğu belirtildi.


12 yıl önce