|

Atakan Yüksel bronzu kaçırdı

Avrupa Güreş Şampiyonası''nda 66 kiloda Atakan Yüksel, üçüncülük maçında Fransız Margaryan''a yenilerek bronzu kaçırdı. Selçuk Çebi ve Şeref Tüfenk ise çeyrek finalde kaldı

.
00:00 - 25/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 25/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Atakan Yüksel bronzu kaçırdı
Atakan Yüksel bronzu kaçırdı

Gürcistan''da dün sona eren Avrupa Güreş Şampiyonası''nda dün aradığımızı bulamadık. Grekoromen stilde dün mindere çıkan 3 güreşçimiz de kürsüye çıkmayı başaramadı. Madalyaya en çok yaklaşan 66 kiloda Atakan Yüksel, bronzu son anda kaçırdı. Başkent Tiflis''teki Tbilisi Sport Palace''da dün sona eren şampiyonada, grekoromen stil 66 kiloda bronz madalya mücadelesine çıkan Atakan Yüksel, Fransız Artak Margaryan ile karşılaştı. Yüksel rakibine 2-1 yenilerek, bronz madalya alma şansını değerlendiremedi. Yarı finalde Macar Tamas Lorincz''ı 2-0 yenilerek final şansını yitiren güreşçimiz, ilk turda ise İsveç''ten Sharur Vardanyan''ı 2-0 mağlup etmişti.

TÜFENK VE ÇEBİ YIKILDI

Mindere çıkan en büyük madalya ümitlerimizden 74 kiloda Şeref Tüfenk çeyrek finalden öteye gidemedi. İlk turda Jakus Vojtech''ı 2-0 yenen Tüfenk, çeyrek finalde Alman Pascal''a 2-0 yenilerek madalya şansını yitirdi. Aynı şekilde 84 kiloda Selçuk Çebi de ilk turda Belarus''tan Javid Hamzatau engelini 2-0 aştıktan sonra Hırvat Nenad Zugaj''a 2-0 yenilerek kürsü şansını yitirdi. Şampiyonada Türkiye toplam 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz kazanırken, serbestte 4., grekoromende 5., bayanlarda 6. sırayı aldı.


11 yıl önce