|

Athletic Bilbao tarih yazdı

Kırmızı-Siyahlılar'ın B takımı, evinde 2-0 kazandığı maçın rövanşında Cadiz ile 1-1 berabere kalarak 2. Lig'e yükseldi. Hem 1. Lig hem 2. Lig ve hem de Baskonia adlı takımıyla 3. Lig'de mücadele eden kulüp, İspanya'da en yüksek üç ligde birden mücadele eden ilk kulüp oldu.

Yeni Şafak
14:38 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 29/06/2015 Pazartesi
DHA

La Liga'da 1928 yılından beri mücadele eden, Real Madrid ve Barcelona ile birlikte ligden düşmeyen üç takım arasında yer alan Athletic Bilbao, hafta sonu tarihi bir başarıya imza attı. Athletic Bilbao'nun B takımı, evinde 2-0 kazandığı maçın rövanşında Cadiz ile 1-1 berabare kalarak, 2. lige yükseldi. Böylece Bilbao, İspanya'da hem 1. lig hem 2. lig ve hem de Baskonia adlı takımıyla 3. ligde mücadele eden tek kulüp ünvanını kazandı.



Bu başarı, kulübün altyapıya verdiği önem sayesinde geldi. 'Lezama' adlı sportif tesislerde 10 yaşında aldıkları çocuklara hem futbol öğreten hem de eğitim veren Bask Kulübü bu çocukların ilerde başarılı bir sporcu olmaması halinde ise bir meslek edinmesinde büyük rol oynuyor.



'Çocuklarımızla gurur duyuyoruz'

Athletic Bilbao'yu oluşturan futbolcuların çoğu ya üniversite ya da meslek akademisi mezunu diplomasına sahip. Athletic Bilbao altyapısının gelişmesinde büyük rol oynayan ve bir dönem A takımın efsanevi oyuncularından biri olan Aitor Larrazabal yaptığı açıklamada, bu başarının bir tesadüf olmadığını savundu. Geçtiğimiz hafta "buradaki misyonumu tamamladım" gerekçesi ile altyapılar direktörlüğünden istifa eden Larrazabal, kadrolarında sadece kendi topraklarında yetişen futbolculara yer verdiğine değinerek, "Kısıtlı bir coğrafyada yaklaşık 5 milyonluk bir nüfus içinde oyuncu seçiyoruz. Yabancıları oynatmıyoruz. Çocuklarımız ile gurur duyuyoruz. Barcelona, Real Madrid gibi milyonlar ödeyerek transferler yapacağımıza o parayı gençlerimize yatırım yaparak harcıyoruz" ifadelerini kullandı.



İspanya'da Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid ve Valencia gibi İspanyol futbolunun devleri şampiyonluk ve kupa sevinçlerini yabancı futbolcuların büyük payı ile yaşamasına karşılık Athletic Bilbao, 8 La Liga ve 24 kez de İspanya Kupası şampiyonluğunu sadece kendi topraklarında doğan çocuklarla kazanma başarısını gösterdi. En son 1984'de La Liga şampiyonluğunu kazanan kulüp, 100 yıllık bu fikrinden de vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.



#atletico bilbao
#la liga
#Baskonia
9 yıl önce