|

Atletico penaltılarla turladı

İspanya temsilcisi Atletico Madrid, normal süresi 0-0 biten mücadelede konuk ettiği Hollanda ekibi PSV Eindhoven'ı penaltılarda eledi.

Yeni Şafak
09:36 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:53 - 16/03/2016 Çarşamba
IHA

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında Atletico Madrid ile PSV Eindhoven, Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya geldi.




2. turun golsüz sona eren ilk maçının ardından Atletico Madrid'nin evinde oynanan rövanş maçı da golsüz bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da sonuç alınamayınca penaltı atışlarına geçildi. PSV Eindhoven'i penaltı atışlarında 8-7 yenen Atletico Madrid adını çeyrek finale yazdırdı.




Vicente Calderon Stadı'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi Atletico Madrid, Fransız yıldızı Antoine Griezmann ile yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.



İkinci yarıda daha atak bir oyun sergileyen PSV Eindhoven'da 59'uncu dakikada Jürgen Locadia'nın şutunda top direkten döndü. Kalan bölümde iki takım da geliştirdiği pozisyonlardan yararlanamayınca karşılaşma, ilk maçta olduğu gibi 0-0 eşitlikle sonuçlandı ve uzatmalara gitti.




Atletico penaltılarla turladı

Uzatma bölümünde iki takımın da kontrollü oynamasının ardından müsabakaya penaltı atışlarıyla devam edildi.




İki takımın da ilk 7 penaltı vuruşunu golle sonuçlandırdığı mücadelede PSV'de Luciano Narsingh takımının 8. penaltısını kaçırırken, Atletico Madridli Juanfran topu rakip ağlara bıraktı. Atletico Madrid, PSV Einhoven'i 8-7 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran takım oldu.












#atletico madrid
#psv eindhoven
#şampiyonlar ligi
8 yıl önce