|

Atromitos'un zaafı duran toplar

Fenerbahçe Teknik Direktörü, futbolcularına perşembe günü oynayacakları Atromitos savunmasının duran toplarda sıkıntı yaşadığını belirtirken, en dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında sol kanatta görev alan Marcelinho ile Napoleoni olduğu uyarısında da bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 03:26 - 18/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyuncularıyla yaptığı toplantıda UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Perşembe günü Yunanistan'da karşılaşacakları Atromitos'un zayıf ve güçlü yanlarını detaylı bir şekilde anlatı. 4-2-3-1 diziliminde sahaya çıkan Atromitos'un rakibin hamlesini bekleyen ve alan daraltmaya çalışan bir oyun planına sahip olduğunu ifade eden Portekizli teknik adam, Marcelinho, Pitu, Umbides üçlüsünün hücuma dair hazırlanan bütün organizasyonların başında yer aldığını anlattı. Bir diğer hücuma çıkış opsiyonu ise karşı alana atılan uzun paslar olduğunu vurgulayan Pereira, takım savunmasının önemine dikkat çekti ve defans oyuncularını uyardı. Atromitos'un zayıf noktasının duran toplar olduğunu belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, rakibin duran top savunmasında sıkıntı yaşadığını, stoperlerin hava hakimiyetinin zayıf olduğunu tespit etti. Bu nedenle antrenmanlarda oyuncularına duran top çalışmaları yaptıran Pereira, Nani ve Diego'nun kullandığı duran toplarda Sow ve Fernandao'nın yanı sıra stoperler Ba ile Alves'e duran toplarda gol aramalarını istiyor. Portekizli teknik adam, Atromitos'un en dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında sol kanatta görev alan Marcelinho ile Napoleoni'ye dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu, sağ bekte görev yapacak Şener Özbayraklı'dan özel olarak dikkatli olmasını istedi.



Gol yemeden kazanmalıyız


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Atromitos'un başkanı Georgios Spanos, Perşembe günkü maç öncesi Yunanistan basınına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile zorlu iki maça çıkacaklarını ve ilk maçta asıl hedeflerinin gol yemeden kazanmak olduğunu belirten Spanos, “Oyuncularıma inanıyorum ve iki maçta da elimizden geleni yapacağımıza eminim. İlk maç bizim için çok önemli. İyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum, kalitemiz buna yeterli. Bu tip maçlar oyuncuların ekstra motive olmasını sağlıyor. Bizim için ideal olan gol yemeden Fenerbahçe'yi yenmek olacaktır. Ancak kazanamıyorsak, beraberlik de kötü sonuç değil. Favori olmadığımızı biliyorum. Fenerbahçe'nin favori olması onları endişelendirir” ifadelerini kullandı.



Van Persİe ara kapatıyor


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie özel çalışmalarla fizik kondisyon eksiğini kapatıyor. Hollandalı yıldız kendisi için hazırlanan özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Teknik heyet van Persie'nin durumu sakatlık riskine karşı sağlık heyeti tarafından yakından takip ediliyor, testlere tabi tutularak sakatlık riskinin önüne geçiliyor.



Gökhan dönüyor


F.Bahçe'de sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Gökhan Gönül dönüyor. Tecrübeli futbolcunun gelecek haftadan itibaren takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Gökhan'ın hedefi Atromitos ile oynanacak rövanş maçında sahada olmak.



Büşra Topal el ele


F.Bahçe'nin yeni transferlerinden Robin van Persie'nin eşi Büşra da tıpkı Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal gibi sosyal projelerle yakından ilgileniyor. Çok iyi anlaşan Büşra Persie ve Selda Topal'ın önümüzdeki günlerde sosyal projelerde birlikte hareket edeceği bildirildi.







#Vitor Pereira
#Fenerbahçe
#Avrupa Ligi
#Atromitos
9 yıl önce