|

Aurelio kalıyor

Aurelio'nun transferi için girişimlerde bulunan İspanyol Kulübü, 7 milyon dolarlık bonservis bedelini ödemeye sıcak bakmadı. Valencia'nın yeni sezon için teklifini ise Aurelio kabul etmedi.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 27/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 27/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Aurelio kalıyor
Aurelio kalıyor

F.Bahçe'de uzun süredir gündemi meşgul eden Aurelio düğümü çözülüyor. Bir süredir Valencia'nın transfer gündeminde bulunan Brezilya asıllı Türk oyuncunun sezon sonunda sözleşmesi biteceği için İspan-yol Kulübü 7 milyon dolarlık bonservis ücretini ödemekten vazgeçti. Valencia, 6 ay sonra serbest kalacak Aurelio'ya 7 milyon dolarlık bonservis ücretini ödemeye yanaşmazken, sarı-lacivertli yönetim de indirim yapmadı ve böylece Aurelio F.Bahçe ile 'devam' kararı aldı. Aurelio'nun transferini askıya alan İspanyol Kulübü, Türk oyuncuya sezon sonu için yeni bir teklif sundu, ancak bundan da olumsuz yanıt aldı.


2011'E KADAR UZATMA PLANI

Aurelio'nun kendisini ısrarla kadrosuna katmak için girişimlerde bulunan Valencia'nın “Sezon sonunda sözleşmen bittiği için serbest kalacaksın. Seninle sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere bir anlaşma yapalım” teklifine 'hayır' yanıtı verdiği öğrenildi. Milli oyuncunun transferi konusunda yaşanan bu gelişmelerin ardından F.Bahçe Yönetimi de başarılı futbolcuyla Antalya kampı öncesi masaya oturmanın planlarını yapıyor. Sarı-lacivertliler, sezon sonunda sözleşmesi bitecek Aurelio'nun yıllık aldığı ücrete zam yapmayı düşündüğü ve başarılı futbolcunun mukavelesini 3 yıl daha uzatmayı hedeflediği öğrenildi.


Adriano'dan sonra Ronaldo da gidiyor

Adriano'yu 6 aylığına kiralayan Sao Paolo'nun ardından, bir başka Brezilya ekibi Flamengo da Ronaldo'nun peşine düştü. Flamengo başkanı Kleber Leite, 31 yaşında Brezilyalı forvet ile ilgilendiklerini söyledi. Leite, “Ronaldo, Brezilya'da veya başka bir yerde oynamak istiyor. Doktorundan olumlu bir rapor çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Fener, ilk çeyrekte yıkıyor

F.Bahçe, gol yollarında en çok maçların ilk yarılarında etkili oldu. 17 lig maçında rakip fileleri 30 kez havalandıran F.Bahçe, 0-15 dakikalar arası 9, 16-30 ve 31-45 dakikalar arasında 6'şar gol attı. Sarı-lacivertliler, 46-60, 61-75 ve 76-90 dakikalar arasında ise 3'er gol kaydetti.


Son 5 sezonun en agresif Fener'I

Ligin ilk yarısında, F.Bahçeli futbolcular için son yılların en çok kart görülen dönemi oldu. 17 maçta 43 sarı, 3 kırmızıyla toplam 46 kart gören sarı-lacivertliler, bundan önceki 5 sezonda bu rakamın bir hayli altında kalmıştı. 4 sarı ve 1 kırmızı kart ile Edu'yu 4'er sarı kartlı Lugano, Alex ve Selçuk ile 3 sarı, 1 de kırmızısı bulunan Kezman takip etti.


16 yıl önce