|

Aurelio kopuyor

FIFA'nın tek taraflı uzatma hakkını tanımadığını söyleyen Tutumlu, 'Aurelio serbest bir futbolcudur. İstediği yere gider' diyerek ayrılık sinyali verdi.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 1/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 1/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Aurelio kopuyor
Aurelio kopuyor

F.Bahçe'de Mehmet Aurelio krizi giderek büyüyor. Sarı-lacivertli takımın opsiyon hakkını kullanarak sözleşmesini bir yıl uzattığı Brezilyalı futbolcunun Menajeri Bayram Tutumlu çok çarpıcı açıklamalar yaptı. FIFA'nın tek taraflı olarak uzatılan sözleşmeleri tanımadığını ve bunun örneklerinin bulunduğunu öne süren Tutumlu, “Aurelio şu anda serbest bir futbolcudur. İster Türkiye'de isterse Avrupa'da istediği yere gider. Onu kimse yeni bir kulüple sözleşme yapma konusunda engelleyemez' dedi.


FENER'DE KALABİLİR

Tutumlu, bundan 3 hafta önce F.Bahçe Kulübü yöneticisi Ali Yıldırım'la konuştuğunu belirterek, “Ali Yıldırım, Aurelio ile konuşacak ve kalmak isteyip istemediğini soracak ona göre de bir teklif sunacaklardı. Fakat dediğim gibi uzatma tek taraflı olmaz, iki taraflı olur. Fenerbahçe Kulübü'ne böyle bir haklarının olmadığına dair bir mektup gönderdik. Ben buna kriz demiyorum. Konuştuklarımızın dışında işler yaptılar. Bu demek değildir ki Aurelio gidecek. Anlaşılırsa F.Bahçe'de de kalabilir” diye açıklama yaptı.


G.SARAY KORKUSU

Tutumlu, Koeman'ın Valencia'dan ayrılmasından sonra Aurelio'nun kalacağı yönünde yayınlar yapıldığını ifade edip, “Bunlar doğru değil. Aurelio'yu bir Valencia değil, bir çok kulüp istiyor. Türkiye ya da Avrupa'da istediği her yere gidebilir' şeklindeki sözleri, F.Bahçeli yöneticileri tedirgin etti. Türk vatandaşı statüsünde oynayan Brezilyalı futbolcuya G.Saray ve Beşiktaş'ın da talip olma ihtimali, sarı-lacivertlileri korkuttu. Bu ihtimalden çekinen F.Bahçe yönetiminin Aurelio ile masaya oturup anlaşacağı kaydedildi.




16 yıl önce