|

Avrupa kazan, Kartal kepçe

Verim alamadığı isimleri elden çıkarıp 2 yabancı futbolcu almak isteyen Beşiktaş, Fransa'da Melo, Kone, Yepes ve Troure, Belçika'da Wasilewski, Portekiz'de de Kaka'yı izliyor.

Engin Albayrak
00:00 - 23/12/2007 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 22/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Avrupa kazan, Kartal kepçe
Avrupa kazan, Kartal kepçe

Manisa galibiyetinin ardından ligin ilk yarısını tamamlayan Beşiktaş'ta futbolcular 6 gün izne çıkarken, Genel Menajer Sinan Engin, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve yardımcısı Mutlu Topçu'ya dinlenmek yasak. Manisa deplasmanı dönüşünde Ümraniye Tesisleri'nde toplantı yapan üçlü dün yurt dışına gitti. Sağlam ve Topçu'nun Fransa'da Le Mans'ın santraforu Tulio Melo, Nice takımından Andre Kone ile sezon başında da isimleri gündeme gelen Paris Saint Germain'in defans oyuncuları Mario Yepes ve Troure'yi izleyip, menajeriyle görüşeceği öğrenildi. Menajer Sinan Engin'in de Belçika'nın Aderlecht takımında forma giyen Polonyalı defans oyuncusu Marcin Wasilewski'nin menajerleriyle görüşeceği bildirildi. Engin'in bugün de Portekiz'e geçerek Academica takımından Kaka'yı da izleyeceği, yarın da İstanbul'a dönerek bu futbolcularla ilgili yönetime rapor vereceği öğrenildi.


GİTMEK İSTEYENE ZORLUK YOK

İkinci yarının hazırlıklarının başlayacağı 28 Aralık'a kadar en az iki yabancı oyuncuyu kadroya katmak isteyen Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören, transfer konusunda Sağlam ve ekibine tam yetki verdi. Beşiktaş, bir yandan yabancı transferi için Avrupa'yı karış karış gezerken, diğer yandan da kontejanı açabilmek için bazı futbolcularla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlı kulübün İbrahim Akın'a karşılık Sivasspor'dan defans oyuncusu Hayrettin'i almayı planladığı öğrenildi. Bu arada Asbaşkan Levent Erdoğan, Sağlam ve Engin'in yurt dışında ve sonra da yurt içinde transfere yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Teknik heyetimiz ayrı ayrı futbolcularımızla görüştü. Ayrılmak isteyenler varsa kolaylık gösterileceği bildirildi. İbrahim Akın'ın ayrılmak isteğine onay verildi. İsmini açıklamak istemediğim birkaç futbolcumuz da bir haftalık düşünme payı istedi” dedi.



16 yıl önce