|

Avrupa Tekvando Şampiyonası başlıyor

Avrupa Tekvando Şampiyonası, yarın başlayacak. Avrupa Tekvando Birliği'nin (ETU) düzenlediği basın toplantısına Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chung Won Choue, ETU Başkanı Athanasios Pragalos, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İsmayıl İsmayılov, diğer yetkililer ve Türk Milli Takımı'ndan Servet Tazegül katıldı.

Aa
00:00 - 30/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:32 - 30/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Avrupa Tekvando Şampiyonası başlıyor
Avrupa Tekvando Şampiyonası başlıyor

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İsmayılov, her zaman spor organizasyonlarını desteklediklerini söyleyerek, "Şampiyonada kim yenerse yensin, dostluk kazansın" temennisinde bulundu.

Dünya Tekvondo Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Bakü'deki şampiyonanın şimdiye kadar düzenledikleri en önemli organizasyonlardan biri olduğuna dikkat çekerek, Avrupa'dan çok sayıda sporcunun tatamiye çıkacağını ifade etti.

Milli tekvandocu Servet Tazegül ise şampiyonanın 2016'da Rio de Janeiro'da düzenlenecek olimpiyat oyunları için sınav olacağını söyledi. Şampiyonada hatalarını göreceklerini ifade eden Tazegül, şunları söyledi:

"Milli takım olarak tüm kilolarda iddialıyız. İyi çalıştık, güzel bir kamp dönemi geçirdik. Elimizden geleni yaparak en iyi derecelerle ülkemize geri döneceğiz. Daha önceki başarılarımızı Bakü'de de tekrarlamak istiyoruz."

47 ülkeden toplam 363 sporcunun tatamiye çıkacağı şampiyonada, Türkiye 8'i kadın 16 sporcuyla temsil ediyor.

10 yıl önce