|

Avrupa yürüyüşü: 0-1

Sezonun ikinci yarısındaki performansıyla, Avrupa kupalarına katılma yolunda avantaj yakalayan Trabzonspor, Karadeniz derbisinde, Çaykur Rize'yi N'Doye ile geçti. Son 10 maçında 8. galibiyetini alan bordo-mavililer, puanını 44 yaptı. Fırtına, haftaya karşılaşacağı lider Beşiktaş'a da gözdağı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 0-1 mağlup etti.
Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 0-1 mağlup etti.

Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında konuk olduğu, ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor karşılaşmasından 1-0 galip ayrıldı. Ligin ikinci yarısındaki çıkışıyla dikkat çeken bordo-mavililer, bu skorla bir gün önce Antalyaspor'a devrettiği lig 5.liğini geri aldı ve Avrupa kupalarına katılma yolundaki iddiasını sürdürdü. Bordo-mavililierin golü son haftaların formda golcüsü N'Doye'nin ayağından geldi. Evsahibi Çaykur Rizespor ise 20 puanda kalarak ligde kalma umutlarını biraz daha azalttı. Karşılaşmanın ilk gol girişimi 6. dakikada Çaykur Rizespor'dan geldi. Nosa Igiebor'un şutu direğin yanından auta gitti. Bu pozisyondan 1 dakika sonra ceza yayı içerisinde topla buluşan Okay Yokuşlu sağ ayağının içi ile yerden vurdu ama top az farkla dışarı çıktı. 23'te Rizespor savunmasının geriye oynadığı topu kaleci Gökhan eliyle kontrol edince hakem Halil Umut Meler çift vuruşu işaret etti. Zeki Yavru'nun sert vuruşu N'Doye'un temasıyla Çaykur Rizespor ağlarına gitti: 0-1. 43'te Edomwonyi'nin sert vuruşunda Okay son anda araya girerek golü önledi.

SON 4 MAÇTA 4 GALİBİYET

Beraberlik arayışındaki ev sahibi Çaykur Rizespor, ikinci yarıya baskıyla başladı. 61'de Özgür Çek'in sert şutu az farkla auta çıktı. Onur Kıvrak, 65'te Jantscher'in, 67'de Edomwonyi'nin sert şutlarını engelledi. 82'de Olcay Şahan'ın yaklaşık 25 metreden attığı şut, az farkla dışarı çıktı. 85'te Kweuke müsait pozisyonda kale önünden topu tribünlere gönderdi. 90+5'te Petrucci'nin vuruşunda Onur gole izin vermedi. Kalan sürede başka gol çıkmadı ve Trabzonspor üst üste dördüncü maçını da kazanmış oldu.
#Trabzonspor
#Avrupa
7 yıl önce