|

Avrupa'nın devi belli oluyor

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası bugün sahibini buluyor. Real Madrid ile Liverpool, TSİ 21.45’te kozlarını paylaşacak. Real, Kupa 1’i 13. kez, Liverpool ise İstanbul’daki finalin ardından yeniden müzesine götürmek için sahaya çıkacak.

Yeni Şafak ve
10:56 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:10 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Real Madrid-Liverpool finali nefesleri kesecek.
Real Madrid-Liverpool finali nefesleri kesecek.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekibi Real Madrid ile İngiliz temsilcisi Liverpool arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak.

Real Madrid, kupayı en çok müzesine götüren takım olarak öne çıkıyor. İspanya temsilcisi 12 kez mutlu sona ulaşarak, Avrupa’nın bir numaralı kupasının en başarılı takımı olmayı başardı. Eflatun-beyazlı ekip, aynı zamanda organizasyonun bu isimle düzenlendiği dönemde kupayı art arda 3. kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçmeyi hedefliyor. Liverpool, bu sezon play-off’lar dahil çıktığı 14 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Liverpool’daki ilk yılında birçok rekora imza atan ve çok sayıda ödül kazanan Muhammed Salah ile Real Madridli Cristiano Ronaldo’nun finale damga vurması bekleniyor.

İki takım da kupa için iddialı

Bugünkü final öncesi iki takım basın toplantısı düzenledi. Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, , “Kimse finale kalmamızı beklemiyordu. Bu yüzden adımız Liverpool. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak, bu kulübün DNA’sında var ve büyük şeyler başarmaya devam edebiliriz” dedi.

Real Madrid çalıştırıcısı Zinedine Zidane ise “İki taraf da maçın favorisi değil. Ronaldo çok formda. Böyle maçlar için yaşıyor” diye konuştu.

1.5 milyar euroluk final

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak İspanya’nın Real Madrid ve İngiltere’nin Liverpool takımlarındaki futbolcuların tahmini değeri, 1.5 milyar Euro’yu geçiyor. Real’in toplam piyasa değeri 962.5 milyon, Liverpool’un ise 548.5 milyon Euro olarak görünüyor.

39 farklı takım oynadı 22’si kupayı kazandı

Kupa 1’de 39 takım finale çıkarken bunların 22’si kupayı kazandı. Real 12, Milan 7, Liverpool, B.Münih ve Barcelona 5’er, Ajax 4, Manchester United ve Inter 3’er, Benfica, Juventus, Nottingham Forest ve Porto 2’şer, A.Villa, B.Dortmund, Celtic, Kızılyıldız, Feyenoord, Hamburg, Marsilya, PSV, S. Bükreş ve Chelsea birer kez kazandı.



#Real Madrid
#Liverpool
6 yıl önce