|

Avrupa'nın 'Süper'i Barça mı Sevilla mı?

Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, Tiflis'te Süper Kupa mücadelesi verecek. Saat 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 20:43 - 10/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Sevilla, bugün UEFA Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Boris Paichadze Dinamo Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te oynanacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.



Barcelona, geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan temsilcisi Juventus'u 3-1 mağlup ederek; Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna ekibi Dnipro'yu 3-2'lik skorla geçerek kupayı müzesine götürmüştü.



Neymar yok, Arda kafilede


Barcelona'da kabakulak hastalığı sebebiyle 2 hafta sahalardan uzak kalacak Brezilyalı futbolcu Neymar, Sevilla karşısında oynayamayacak. Neymar'ın UEFA Süper Kupa maçı için dahil edilmediği takım kafilesinde, kulübün transfer yasağı nedeniyle forma giyemeyecek milli futbolcu Arda Turan ve Aleix Vidal ile sakatlıkları devam eden Jordi Alba, Adriano ve Douglas ise yer aldı.



Sevilla'da en önemli eksik Immobile


Sevilla'da Barcelona maçı öncesi 2 ismin sakatlığı bulunuyor. Kolombiyalı golcü Carlos Bacca'nın yerine forvet hattına transfer edilen İtalyan Ciro Immobile ve teknik direktör Unai Emery'nin vazgeçilmezlerinden Arjantinli savunmacı Nicolas Pareja, sakatlıkları sebebiyle bugün Barcelona karşısında kritik maçta takımını yalnız bırakacak.



Sevilla'dan Vidal'i aldı


Barcelona, yeni sezon öncesi A.Madrid'den Arda Turan ve bugünkü rakibi Sevilla'dan Aleix Vidal'i transfer etti. Katalan ekibi, transfer yasağı nedeniyle iki oyuncusunu oynatamayacak. Barcelona, Xavi, Afellay ve Deulofeu ile yollarını ayırdı; Montoya'yı kiraladı.



Barcelona, Sevilla'yı mağlup ederek organizasyonda 5 kezle en çok mutlu sona ulaşan Milan'ı yakalamaya çalışacak. Barcelona, 9. kez boy göstereceği kupayı 1992, 1997, 2009 ve 2011 olmak üzere 4 kez kazandı.



UEFA Süper Kupa tarihinde 5. kez aynı ülke takımları karşılaşacak. Bu kupada 1990'da Milan ile Sampdoria, 1993'te Parma ile Milan, 2006'da Sevilla ile Barcelona ve 2014'te R.Madrid ile Sevilla mücadele etmişti.




Sevilla çok kan kaybetti


Sevilla, Carlos Bacca'yı 30 milyon Euro karşılığında Milan'a; Aleix Vidal'i de 17 milyon Euro bedelle Barcelona'ya sattı. Sözleşmesi biten Stephane Mbia, Trabzonspor'a giderken, Aspas, Barbosa, Navarro, Rabello, Manu del Moral, Arribas, Figueiras, Cicinho, Diawara ve Trochowski takımdan ayrıldı. Sevilla, Stoke City'den N'Zonzi, Chelsea'den Kakuta, Milan'dan Adil Rami, Bordeaux'dan Ferreira, Getafe'den Escudero, Celta'dan Krohn-Dehli, Dnipro'dan Konoplyanka'yı transfer etti; B.Dortmund'dan Immobile'yi kiraladı.





#Sevilla
#Carlos Bacca
#Barça
#Şampiyonlar Ligi
9 yıl önce