|

Aybaba'dan af sinyali

Göreve geldiği ilk günden beri Portekizli yıldızı yeni sezonda düşünmediğini söyleyen Aybaba, yine de yakın takibe devam ettiği oyuncusunun çalışma azminden memnun kaldı. Dün Aybaba-Yönetim-Quaresma zirvesinde bu durumu rapor eden tecrübeli çalıştırıcı kararı yönetime bıraktı. Yönetim 'feda' isteğini yinelerken yıldız futbolcu da karar için süre istedi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 8/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 8/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Aybaba'dan af sinyali
Aybaba'dan af sinyali

Beşiktaş'ta yeni sezonda takımda olup olmayacağı belirsiz olan Quaresma konusunda buzlar erimeye yüz tutuyor. Teknik direktör Samet Aybaba, göreve geldiği ilk günlerde Portekizli yıldızı gelecek sezon takımda istemediğini söylese de oyuncuyu yakından takibini sürdürüyor. Quaresma'yı yavaş yavaş tanıma fırsatı bulan tecrübeli teknik adamın bazı tabularını da yıkmak üzere olduğu öğrenildi. Oyuncusuna özel çalışma programı veren Aybaba, karşılığında gördüğü çalışma azmi karşısında da oldukça memnun. Quaresma'nın performansını değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü, 'Verdiğim programa çok iyi uyuyor. Profesyonel gibi çalışıyor. Affedilmesi konusu yönetimin bileceği bir iş. Afedilse de kendini toparlaması lazım. Altyapı hocalarıyla konuştum. Şu ana kadar aldığım tüm raporlar olumlu' ifadelerini kullandı.

QUARESMA DÜŞÜNMEK İSTEDİ

Beşiktaş yönetimi, Aybaba'nın ılımlı yaklaştığı Quaresma ile dün kulüp binasında görüşme gerçekleştirdi. Başkan Fikret Orman, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve teknik direktör Samet Aybaba'nın yer aldığı toplantıda Quaresma'dan yıllık ücretinde indirim yapması halinde sözleşme yenileyebilecekleri tekrarlandı. Teknik direktör Samet Aybaba, son kararı yönetime bırakırken Portekizli yıldız, ücretinde yapılacak indirim talebiyle ilgili düşünmek için süre istedi.


Sly'ın yerine Cavenaghi

Antrenör Recep Çetin'in Danimarka'da izlediği Sly hakkında olumsuz rapor vermesi üzerine rotayı değiştiren Beşiktaş'ta gündeme Fernando Cavenaghi ve Moussa Konate geldi. River Plate forması giyen 29 yaşındaki Cavenaghi ile temas kuran siyah-beyazlıların, yaklaşık 500 bin Euro bonservis ücretiyle cazip görünen Maccabi Tel Aviv'in 19 yaşındaki golcüsü Konate ile de ilgilendiği kaydedildi. Öte yandan Beşiktaş Kulübü, Zenitli Danko Lazovic'in maliyetini yüksek buldu.


Hilbert'te sorun tansiyon

Beşiktaş'ın Alman oyuncusu Hilbert'te tansiyon problemi çıktı. Önceki gün idmanda kendini kötü hissederek çalışmayı yarıda bırakan Hilbert dün de . Tansiyon sorunu çıkan Alman oyuncunun tedavisini başlanırken kulüpten yapılan açıklamada ise oyuncunun grip olduğu söylendi. Öte yandan Beşiktaş, çalışmalarına Hilbert'siz devam ederken günün en neşeli anı şut çalışmasında Ersan Gülüm'ün eldivenleri giyerek kaleye geçmesi oldu.


Kartal'da 'finansal fair play' devri

Beşiktaş yönetimi ve Divan Kurulu ortak hazırladıkları taslakla tüzük değişikliğine gidiyor. İlk genel kurulda kongre üyelerinin onayına sunulacak tüzük değişikliğinde en can alıcı madde, yönetimlerin ve başkanların yapacakları borçlardan sorumlu olmaları olarak göze çarpıyor. Yeni değişikliğe göre yönetimlerin sorumsuzca borçlanmalarının engellenmesi için tüzüğe "Yönetimler görev yaptıkları süre içinde yapılan borçlardan sorumludur. Bu borçları kapatmakla mükelleftir" maddesi eklenecek.


Yeniler bugün İmzalIyor

Beşiktaş'ta, yeni transferler Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Akgün için bugün toplu imza töreni düzenlenecek. Tören, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 14.00'de yapılacak. Siyah-beyazlılar, Arsenal'den transferi Oğuzhan ile 4 yıllık anlaşmaya varmış; oyuncuya toplam 1 milyon 850 bin Euro, kulübüne de 500 bin Euro ödemeyi kabul etmişti. 4 yıllık imza atılan bir diğer oyuncu Olcay Şahan için de kulübü Kaiserslautern'e 800 bin Euro, futbolcuya da yıllık 1 milyon Euro verilmişti. Yıllık 200 bin Euro'ya anlaşılan Mehmet Akgün ile de 2 yıllık anlaşma sağlanmıştı.


Hasan Türk'e 4 yıllık sözleşme

Bu sezon genç oyunculara büyük önem veren Beşiktaş yönetimi, genç oyuncu Hasan Türk'ün sözleşmesini yeniliyor. Teknik direktör Samet Aybaba'nın Ernst'in yerine orta sahada görev vermeyi planladığı Hasan Türk ile 4 yıllık sözleşme imzalanacak. Beşiktaş'ın altyapısından yetişen genç oyuncu, aylık 2 bin TL'ye oynuyor. Hasan, yeni sözleşmeyle birlikte 400 bin TL garanti para ve maç başı 15 bin TL alacak.


12 yıl önce